Hlavní obsah

Zemana čeká vyšetření sluchu. Hrozí vám hluchý prezident, řekl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Prezident Miloš Zeman.

Reklama

Prezidenta trápí problémy se sluchem, řekl v rozhovoru pro Český rozhlas.

Článek

Prezidenta Miloše Zemana čeká ve čtvrtek vyšetření v nemocnici. „Je to závěrečné vyšetření, protože se zdá, že jsem zdravotně v pořádku, ale že se mi musí ještě podívat na to, že špatně slyším,“ řekl prezident ve středu v pořadu Xaver a host, vysílaném v Českém rozhlase.

Požádal posluchače, aby mu drželi palce, protože „špatné vyšetření by znamenalo, že budete mít hluchého prezidenta“.

O prezidentově zdraví se spekuluje dlouhodobě. Loni v září poprvé přiznal, že ho trápí i jiné zdravotní potíže než neuropatie nohou způsobená cukrovkou.

„Nejenom, že se mi nelepší nohy, ale ještě špatně slyším. A aby toho nebylo málo, tak mám poměrně nízký tlak, což jsem dříve neměl. K té osmdesátce to nějak doklepu. Ale pak už si budu číst jen ty knížky,“ řekl prezident v rozhovoru pro Blesk.

V říjnu pak zamířil dvakrát do Ústřední vojenské nemocnice v Praze. Poprvé na kontrolu, podruhé na čtyřdenní rekondiční pobyt. Hrad následně zveřejnil lékařskou zprávu. Podle ní měl prezident nestabilní chůzi, slabost dolních končetin a sníženou svalovou sílu. Za poslední roky také zhubl 20 kilogramů a měl problémy s nízkým tlakem.

V rozhovoru pro Český rozhlas Miloš Zeman tvrdil, že již netrpí cukrovkou. „Já jsem v době, kdy jsem měl cukrovku, začal jíst sladká jídla. Samozřejmě pár hlupáků se mi posmívalo, že léčím cukrovku požíváním sladkých jídel. Mohu vám sdělit výsledek – poslední měření cukru 5,3 (milimolu na litr). Hranice mezi cukrovkou a necukrovkou je šest bodů. Cokoli, co je pod ní, znamená, že nemáte cukrovku,“ řekl.

Reklama

Doporučované