Hlavní obsah

Zemitý venkov s kydáním hnoje versus rušné centrum Prahy. Vandě Hybnerové jsme splnili jeden sen

„Kde je život lepší? V centru Prahy, nebo na Vysočině u koní?“ přemítá Vanda Hybnerová, narozená ve znamení Vah.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Oblíbená herečka nás vzala do svého království na Vysočině a také se po desítkách let podívala na místo svého dětství: Tam, kde žili její děda a babička, je dnes pětihvězdičkový hotel Four Seasons.

Článek

Při nabídce Seznamu natočit pořad Moje místa se Vanda Hybnerová po chvíli rozmýšlení rozhodla: Jdu do toho, ráda bych viděla i místo, kam jsem chodila za babičkou a dědou. Jejich byt byl tak velký, že se tam mohla učit jezdit na kole.

Vandino přání jsme splnili – a zašli do pětihvězdičkového hotelu Four Seasons v centru Prahy přímo u Vltavy. „Tohle byla kuchyň a přesně si pamatuju, kde stála kamna a kde stůl, klec s papouškem a moje skříňka na knížky a hračky,“ ukazuje dojatá Vanda v dnes luxusním dvoulůžkovém pokoji číslo 209. Od doby, kdy se její prarodiče museli vystěhovat na sídliště, tady nebyla.

Vanda v pořadu vypráví o dědečkovi, který se kvůli ní stal plavčíkem, aby byla přes léto na čerstvém vzduchu, a přihlásil ji do chlapeckého vodáckého oddílu: „Vnutil mě tam s tím, že jsem stejně skoro kluk.“

S Vandou jsme se byli podívat i na střední škole, kde dnes jedna z nejobsazovanějších českých hereček studovala fotografii. Zavzpomínala tu na to, co se dělo ve fotokomoře, a také, jakou část těla si tady popálila.

Při natáčení jsme nevynechali ani divadlo, konkrétně představení Můžem i s mužem, které dala Vanda dohromady s dalšími třemi herečkami na základě svých životních zkušeností: Vanda s nadsázkou hraje pantomimu o mužích kouzelnících, jejichž největší umění je – zmizet.

Natáčení s Vandou Hybnerovou zčásti probíhalo i na Vysočině u koní. „Nevím, kde se to ve mně vzalo, žádné zemědělce mezi předky nemám. Táta, když sem přijel, tak maximálně vylezl ve dřevácích mezi dveře. Na koně jsem ho nikdy nedostala,“ vzpomíná Vanda na Borise Hybnera.

Jak odsud jezdily do školy Vandiny dcery? Proč si pořizuje menší a menší koně? Jak jí kydání hnoje vyvažuje hraní? A co na ni prozradily její kolegyně a dcera Josefína Rašilovová?

Dozvíte se ve videu umístěném nahoře.

Pořad Moje místa sledujte premiérově každý pátek od 20:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované