Hlavní obsah

Zemřel Eduard Hrubeš, moderátor Tak neváhej a toč!

Foto: ČTK/Doležal Michal, ČTK

Eduard Hrubeš.

Reklama

Hrubešovi bylo 84 let, většinu svého profesního života spojil s televizí.

Článek

Ve věku 84 zemřel Eduard Hrubeš, kterého veřejnost nejvíce znala díky pořadu České televize Tak neváhej a toč! vysílaného mezi lety 1997–⁠2010. O úmrtí informovala Česká televize, které smutnou zprávu sdělila Hrubešova dcera.

Hrubeš nebyl ale pouze moderátor, věnoval se mnoha profesím. Byl konferenciér, zpěvák, trumpetista, banjista, skladatel, režisér a scenárista, herec i rozhlasový moderátor.

Eduard Hrubeš vystudoval filmovou a televizní publicistiku na FAMU a v roce 1967 začal pracovat v Armádní redakci Československé televize. Za normalizace z ČST odešel a místo natáčení dokumentů konferoval na koncertech orchestrů Václava Hybše a Ladislava Štaidla, KTO a Komety.

Následně spolupracoval jako moderátor, režisér, scenárista a třetí trumpetista s kapelou Velkopopovická Kozlovka, jejímž se stal uměleckým šéfem.

Po pádu komunismu začal v ostravském televizním studiu moderovat pořad Tak neváhej a toč! složený z vtipných videí, který se stal mezi diváky velmi populárním a vysílal se více než deset let. Hrubeš uváděl i vzpomínková setkání v Kavárničce dříve narozených nebo psal scénáře k pořadu Marie Rottrové Dostaveníčko pod věží.

Reklama

Související témata:
Eduard Hrubeš

Doporučované