Hlavní obsah

Žena z Hongkongu při pohovoru místo práce nechtěně získala manžela

Foto: pixnio.com

Mladá žena se stala obětí sňatkových podvodníků při hledání práce.

Reklama

Žena z Hongkongu se v kvůli práci svatební koordinátorky účastnila fiktivního svatebního obřadu. Ukázalo se ale, že až tak fiktivní nebyl a Číňanka při něm podepsala skutečný certifikát, který z ní udělal manželku sňatkového podvodníka.

Článek

Jednadvacetiletá žena z Hongkongu byla při pracovním pohovoru lstí donucena vdát se za cizího čínského muže. Se svým případem se obrátila na hongkongskou odborovou federaci, jež jí pomohla případ zveřejnit. Sňatkoví podvodníci, kteří ženu lákali na nabídku práce svatební koordinátorky, nyní čelí policejnímu vyšetřování a žalobě.

Žena se podle listu The Independent přes internet ucházela o místo vizážistky, načež byla firmou pod záminkou lepšího výdělku přesvědčena k tomu, aby změnila specializaci na svatební koordinátorku.

V rámci výcviku, který byl součástí pracovního pohovoru, se musela zúčastnit fiktivního svatebního obřadu, jenž obsahoval všechny úřední náležitosti včetně podepsaného svatebního certifikátu a měl prověřit její schopnosti koordinátorky.

Sňatkoví podvodníci ženě tvrdili, že ačkoli obřad proběhl podle právních předpisů, starosta, který pár oddal, je jejich známý a sňatek okamžitě anuluje. Nic takového se nestalo a žena po příjezdu do Hongkongu zjistila, že je legálně vdaná.

Ředitel komise pro práva a benefity hongkongských odborů Tchunga Kcha řekl, že se jedná o novou formu sňatkových podvodů. Také doufá, že zveřejněním ženina případu policie začne tyto události brát vážně. „Jsem z toho velmi zklamaný, nedokážu uvěřit, že se něco takového děje v moderním Hongkongu,“ řekl BBC.

Hongkongská policie ročně řeší 1000 případů sňatkových podvodů, kdy se Číňané snaží skrze sňatek získat povolení bydlet v Hongkongu, kterému čínská ústava zajišťuje vysoký stupeň autonomie.

Žena nyní zůstává vdaná, podle BBC je možné, že bude muset zažádat o rozvod. O svém muži nic neví a není jasné, zda se nyní nachází v Hongkongu.

Reklama

Související témata:

Doporučované