Hlavní obsah

Žena zavolala hlídku kvůli sexuálnímu útoku, policista ji z auta zastřelil

USA řeší další zabití policistouVideo: Reuters, AP

 

Reklama

Justine Damondová nahlásila na policii pravděpodobný sexuální útok. Když vyšla vstříc hlídce, aby ji dovedla na místo činu, policista ji z dosud neznámého důvodu zastřelil.

Článek

Oblíbená léčitelka a trenérka meditace pocházející z Austrálie Justine Damondová byla v sobotu zabita v Minneapolisu. Nejprve nahlásila policii, že za jejím domem pravděpodobně došlo k sexuálnímu útoku, protože slyšela ženský křik. Po příjezdu šla údajně hlídce naproti a policista Mohammed Noor ji ze sedadla spolujezdce opakovaně střelil. Žena následně zemřela.

Smrt Damondové rozčílila a pobouřila nejen její rodinu a přátele, ale i veřejnost. „Moje máma je mrtvá, protože ji z neznámých důvodů zastřelil policista. A já chci odpovědi,” uvedl její syn Zach Damond ve videu, které umístil na sociální sítě.

Vyšetřování smrti Damondové už bylo zahájeno. Z oficiální tiskové zprávy zatím vyplývá, že nebyla ozbrojená. Případ vyšetřuje nezávislý minnesotský Úřad pro veřejnou bezpečnost, aby policie nemohla pátrání ovlivnit.

Nejedná se o první případ, kdy v Minneapolisu policista zastřelil civilistu. Naposledy otřásl Spojenými státy případ Philanda Castilea. Toho zastřelil strážník poté, co ho Castile údajně ohrožoval zbraní.

Podívejte se na záběry z policejní kontroly, při které k tragédii došlo.

Policista zastřelil řidiče, potrestán nebyl. Teď úřad zveřejnil video, které přesvědčilo porotu.

Reklama

Související témata:

Doporučované