Hlavní obsah

Zfetovaný motorkář bez řidičského průkazu prchal před policií

Třiadvacetiletý muž má soudem zakázáno řízení až do roku 2020.Video: Policie ČR

 

Reklama

Karlovarští policisté honili ujíždějícího motorkáře. Podívejte se na video.

Článek

Kolem karlovarské motorizované hlídky policistů projel motocykl zvýšenou rychlostí. Hlídka chtěla motocyklistu zastavit a zkontrolovat, ale řidič na výstražné zvukové zařízení ani na červený nápis STOP nereagoval.

„Naopak zvýšil rychlost a před hlídkou začal ujíždět. Nerespektoval dopravní značení a vjel na okruh určený pouze pro bruslaře a poté jel dál po silnici směrem na Dalovice. Na pomoc vyjela i hlídka dopravní policie, před kterou motocyklista také ujížděl. Dojel až na ulici Mostecká, kde byl z obou stran zablokován policejními vozy,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Tady jeho rychlá jízda skončila. Policisté zjistili, že řidičem je 23letý muž, kterému Okresní soud v Karlových Varech vyslovil zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2020. „S řidičem byla provedena dechová zkouška na alkohol, jež vyšla negativně, naopak test na drogy vyšel pozitivně na látku amfetamin,“ dodala Týřová.

Poté se řidič dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu a byl převezen na policejní služebnu k provedení procesních úkonů. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což motorkáři může v případě prokázání viny hrozit až dvouletý trest odnětí svobody.

Reklama

Doporučované