Hlavní obsah

Značka Ivanky Trumpové prý neobchoduje férově. Konkurence ji posílá k soudu

Značka Ivanky Trumpové profituje z popularity jejího otce. Soud má vzkvétající obchod zarazit.Video: Marie Vladyková

 

Reklama

Obchod s oblečením a doplňky chce zastavit úspěch zboží pod značkou Ivanka Trump. Prý těží z prezidentova postavení a reklamu mu dělají lidé z Bílého domu.

Článek

Obchod v kalifornském San Francisku se rozhodl jít do boje se značkou Ivanka Trump. Konkurence považuje byznys prezidentovy dcery za neférový. Jeho aktuální úspěch se zakládá na veřejné podpoře prezidenta a zaměstnanců Bílého domu. Podle obchodu Modern Appealing Clothing tak Trumpová porušuje pravidla rovných obchodních příležitostí.

Nová funkce Donalda Trumpa se na módním byznysu jeho dcery odrazila již před několika týdny. Módní řetězec Nordstrom vyřadil z nabídky zboží značky Ivanka Trump. Hájil se však, že s politikou to nemá nic společného.

Událost rozdmýchala o zboží prezidentovy dcery hlasitou diskusi. Trump odsoudil Nordstrom na Twitteru a jeho poradkyně Kellyanne Conwayová se Ivanky zastala v televizi Fox News.

Právě na propagaci značky Ivanka Trump žaloba poukazuje. Žalobcům se nelíbí, že se do obchodu vměšuje Bílý dům a značce tak významně pomáhá.

Přestože se k Nordstromu přidalo několik dalších obchodů, prodeje zboží Ivanka Trump se výrazně zvedly. Mezi lednem a únorem stouply o 346 procent oproti stejnému období v loňském roce.

Reklama

Související témata:

Doporučované