Hlavní obsah

Známe scénář festivalu ve Varech

Večerní zprávy, pátek 30. 6. 2017

 

Reklama

Začíná 52. karlovarský filmový festival. Po červeném koberci už se procházejí hlavní hvězdy. Mezi nimi by měla být i americká herečka Uma Thurman. Večerní zprávy proto vysíláme speciálně z Karlových Varů.

Článek

Americká herečka Uma Thurman stejně jako její krajan Casey Affleck dnes dostanou ve Velkém sále karlovarského Thermalu Cenu prezidenta festivalu. Hostem slavnostního ceremoniálu bude i americký skladatel James Newton Howard, osmkrát nominovaný na Oscara, který převezme Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Vzápětí bude tento autor hudby k filmům jako Pretty Woman, Šestý smysl, Batman začíná či série Hunger Games na prostranství před Thermalem pohostinsky dirigovat Český národní symfonický orchestr. Zazní světová premiéra části jeho hudby k filmu Fantastická zvířata a kde je najít. Co všechno diváky na festivalu čeká, se podívejte ve videu nahoře.

Festival jako odrazový můstek

Ve Večerních zprávách se také Zuzana Hodková ptala výkonného ředitele festivalu Kryštofa Muchy, jaký bude letošní 52. ročník a na co se můžou diváci těšit. A Anita Baselová zpovídala filmového kritika Kamila Filu, který popsal, pro koho byl karlovarský festival startovacím můstkem v kariéře.

Tým vedený Jiřím Bartoškou organizuje festival počtyřiadvacáté. Loni i předloni skončil s bilancí 135 tisíc diváků. Zavítalo na něj 1066 producentů, prodejců i nákupčích filmů, distributorů, dramaturgů filmových přehlídek a dalších filmových profesionálů, z nich 473 ze zahraničí.

Janek Rubeš a Honza Mikulka provázejí 52. ročníkem Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Dozvíte se praktické informace, na jaké filmy zajít, užijete si střípky z dění, atmosféru festivalu a samozřejmě i celebrity!

Reklama

Doporučované