Hlavní obsah

Známé sportovní tváře jdou do voleb. Plán vznikl v hospodě, říká lídr pražské kandidátky Vízek

Ladislav Vízek vysvětluje, kde se vzalo hnutí Sportovci pro společnost.Video: David Janeczek

 

Reklama

Hnutí Sportovci pro společnost se zrodilo teprve letos v létě. Lídr pražské kandidátky sportovců a bývalý fotbalista Ladislav Vízek přiznal, že projekt bývalého senátora Vlastimila Sehnala zatím působí až příliš uspěchaně.

Článek

Do říjnových voleb zasáhne také hnutí Sportovci pro společnost, které založil letos v létě bývalý senátor za ODS Vlastimil Sehnal. Hnutí sestavilo kandidátku do všech volebních krajů.

Své hlasy mohou za šest týdnů dostat současní i bývalí vrcholoví sportovci. Lídrem pražské kandidátky se stal Ladislav Vízek, kterého obklopuje mnoho dalších fotbalistů - a nejen ti.

„Vlastimil Sehnal vyhlásil, že chce získat deset procent hlasů. Takže už se vidíme, jak kráčíme do Poslanecké sněmovny,” usmíval se Vízek, když představoval nový politický subjekt, za který kandidují mimo jiné Horst Siegl, Tomáš Skuhravý, Pavel Richter nebo Petr Rada.

Redakce Seznam Zpráv ale zjistila, že se někteří kandidáti nového hnutí ani nechtějí o funkci ucházet. „Nekandiduju, někdo mě tam dosadil. Mám hodně nepřátel ve fotbale a ještě bych se hrnul do politiky? To opravdu ne," vysvětlil po telefonu Petr Rada.

Jak vzniklo hnutí Sportovci pro společnost, se podívejte ve videu nad článkem.

Reklama

Doporučované