Hlavní obsah

Žádné znásilnění to nebylo, rozhodl soud případ zdravotní sestry z Bulovky

Padl verdikt v kauze znásilnění Na Bulovce.

 

Reklama

Městský soud v Praze v úterý rozhodl o případu dvacetiletého Afghánce, který byl obžalovaný z pokusu o znásilnění zdravotní sestry v pražské Nemocnici Na Bulovce.

Článek

V kauze šlo o pouhé nedorozumění způsobené jazykovou bariérou, rozhodl soud a přiklonil se tak i k svědeckým výpovědím z minulých soudních jednání.

Soud poslal celý případ na radnici pro Prahu 8, aby rozhodla, zda šlo o přestupek, nebo ani ten. Rozsudek je pravomocný.

V celé věci bylo zásadní chápání gesta, které obžalovaný v nemocnici zdravotní sestře ukazoval. Dlaní své pravé ruky pohyboval v oblasti pravého boku.

Zdravotní sestra toto jeho gesto pokládala za masturbaci. A když ji pak chytil za ruku, myslela si, že ji chce odtáhnout do postele a znásilnit. Právě kvůli tomuto chycení za ruku má radnice pro Prahu 8 posoudit celý případ jako přestupek.

Obžalovaný tvrdí, že sestře jen ukazoval, kde má bolesti, protože chtěl prášek.

Před soudem už na začátku září vypovídal další zdravotnický personál, který měl v té době, tedy loni 30. října, Na Bulovce službu.

Důležité bylo zejména svědectví lékaře, kterého k Afghánci zdravotní sestry přivolaly, protože umí dobře anglicky. Tomuto lékaři se měl Afghánec podle výsledků policejního vyšetřování k pokusu o znásilnění přiznat.

Před soudem ale lékař nic takového nepotvrdil. Naopak řekl, že mladík skutečně mohl mít bolesti a gesto, které ukazoval, tomu nasvědčovalo. Lékař gesto u soudu i předvedl, naprosto shodně jako předtím obžalovaný.

Další lékařka a zdravotní sestra jistě věděly jen to, že obžalovaný jejich kolegyni chytil za ruku a že mu nikdo nerozuměl, co chce.

Reklama

Doporučované