Hlavní obsah

Dobrodružný svět bratří Formanů na pražské náplavce. Petr Forman nám ukázal cirkusové stany i svou loď

Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pastva pro oči začala odvážnými kousky světoznámého provazochodce. Bratři Formanové už podruhé přivezli do Prahy festival Arena. Potrvá deset dní.

Článek

Na smíchovské náplavce vyrostlo cirkusové město se šapitó, speciálním silem i lodí. Festival divadla a nového cirkusu Arena pořádá už podruhé Divadlo bratří Formanů. Desetidenní program zahájilo zažehnutí ohně a provazochodec David Dimitri. „Diváci z něj budou nadšení. Je mu už přes padesát, ale je na špičce a jeho představení je nejslavnější one man show nového cirkusu. Dřív vystupoval s Cirque du Soleil,” řekl Petr Forman.

Tajemné kousky ve speciálně vybudovaném silu, kde diváci sedí ve spirále, přivezl zase francouzský artista Boris Gibé. Loď Tajemství pak kromě Formanova představení Aladin budou okupovat studenti vyhlášené cirkusové školy z Turína. Proč se bratři Formanové věnují cirkusovému umění a co musí podle nich mít dobré divadlo? Rozhovor s jedním z nich a prohlídku celého areálu najdete ve videu.

Interview je součástí pořadu Kultura Terezy Willoughby. V premiéře jej vysíláme každou neděli od 20:00 hodin na celoplošné Televizi Seznam. Jak ji naladit? Poradí praktický návod.

Reklama

Související témata:

Doporučované