Hlavní obsah

Počet obětí teroristického útoku na předměstí Moskvy stoupl na 143

Foto: Shutterstock.com

K teroristickému útoku v ruské koncertní síni Crocus City Hall došlo v pátek 22. března.

Reklama

Teroristický útok v ruském Krasnogorsku si vyžádal už 143 obětí. Zhruba 80 osob je stále v nemocnici, mezi nimi je i šest dětí. Pátrání po obětech v troskách koncertní síně hasiči a záchranáři ukončili v úterý.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Počet obětí pátečního teroristického útoku v Krasnogorsku na předměstí Moskvy stoupl na 143. S odvoláním na aktualizovaný seznam obětí zveřejněný ruským ministerstvem pro mimořádné události to uvedl portál Meduza. Předtím ministerstvo uvádělo, že se mu podařilo identifikovat 120 mrtvých. Zranění během útoku utrpělo přes 360 lidí, informovala dnes agentura TASS.

Během středy už jednou ruské úřady zvýšily bilanci z předchozích 139 na 140 mrtvých. Ministr zdravotnictví Michail Muraško v této souvislosti informoval o úmrtí dalšího ze zraněných. Uvedl také, že v kritickém stavu zůstávají ještě čtyři lidé a stav 19 dalších je vážný. V nemocnicích je podle něj stále celkem osm desítek raněných, včetně šesti dětí.

Pátrání po obětech v troskách koncertní síně Crocus City Hall v Krasnogorsku hasiči a záchranáři ukončili v úterý.

K útoku se přihlásila afghánská odnož teroristické organizace Islámský stát, která podle médií verbuje mezi migranty z postsovětské Střední Asie. Ruské úřady kvůli útoku zadržely 11 lidí, včetně čtyř předpokládaných pachatelů. Před soudem kvůli uvalení vazby zatím stanulo osm podezřelých. Sedm z nich pochází z Tádžikistánu, osmý, který předpokládaným útočníkům pronajal byt, je původem z Kyrgyzstánu.

Ruští představitelé v čele s prezidentem Vladimirem Putinem se pokoušejí spojit útok s Ukrajinou, která jakoukoliv účast odmítla, a Západem, který však Moskvu několik dní před událostí varoval před plány extremistů. Tuto americkou výstrahu Putin veřejně odmítl jako pokus o zastrašování a vydírání.

Reklama

Doporučované