Hlavní obsah

Závodní auto na Srí Lance vyjelo z trati, zemřelo sedm lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Autoklub ČR

Závodní automobil vyjel na Srí Lance z tratě. Ilustrační fotografie.

Reklama

Na okruhu během závodu na Srí Lance vybočilo auto z trati a narazilo do přihlížejícího davu. Zemřelo sedm lidí, dalších dvacet je zraněno.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Během motoristického závodu na Srí Lance v neděli vyjelo závodní auto z trati a narazilo do davu diváků. Podle místních úřadů zahynulo sedm lidí a 20 dalších bylo zraněno. Svědci uváděli, že před nehodou se na trati převrátil jiný vůz. Organizátoři se snažili zpomalit ostatní závodníky za použití výstražných signalizačních světel, jeden z jezdců však v plné rychlosti vjel do davu diváků.

Policejní mluvčí Nihal Thalduwa dle agentury AP potvrdil, že zahynulo sedm osob a dalších 20 zraněných bylo ošetřeno v nemocnici. Tři z nich jsou podle něj v kritickém stavu. Mezi mrtvými byli čtyři pořadatelé a osmiletá dívka, uvádí BBC. Závod byl kvůli nehodě ukončen.

K incidentu došlo na závodním okruhu ve městě Diyatalawa v centrální části jižní Srí Lanky. Jedná se o bývalé posádkové město. Samotnou akci pořádala srílanská armáda a  organizace Srí Lanka Automobile Sports. Město se nachází necelých 180 kilometrů východně od hlavního města Kolomba.

Na závodním okruhu u srílanské vojenské akademie se sešlo asi 45 000 diváků. Místní úřady uvedly, že policie nehodu vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Doporučované