Hlavní obsah

Lidé nechtějí řešit své problémy, a tak řeší cizí. Tereza Kostková o rozvodu i pomluvě před celým národem

„Běhám, cvičím, přidala jsem tenis. Syn jednou nemohl a aby nepropadl kurt, šla jsem já. A už jsem zůstala,“ popisuje herečka, jak si udržuje postavu.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Byly doby, kdy dělala servírku nebo prodávala zdravou výživu. Kdyby moderátorka a herečka Tereza Kostková kdysi dala na své rodiče, učila by nejspíš v mateřské škole, svěřuje se v rozhovoru pro pořad Moje místa – Intimní zpovědi.

Článek

Tereza je jedinou dědičkou řemesla, které její rodina spřízněná s rodem Hrušínských provozuje od 19. století. Herečkou sice chtěla být od pěti let, ale rodiče ji přihlásili na pedagogickou školu.

„Naši nechtěli, abych šla na konzervatoř. Neměla jsem moc pubertu, a tak jsem nebyla v opozici. Počkala jsem si, až budu větší. Teprve pak jsem šla dělat herečku,“ vzpomíná.

Začátky nebyly jednoduché. Vyzkoušela si i práci servírky nebo tajemnice divadelního souboru. „Už jsem neměla na nájem, tak to bylo čistě proto, abych se uživila,“ vzpomíná dnešní hvězda seriálů nebo taneční show StarDance. „Jestli existuje profese, u které nevíte, co bude zítra, je to herectví,“ dodává.

Krajta, kus Hynaisovy opony a další ukryté poklady v bytě Terezy Kostkové. Herečka nás vzala i na další magická místa:

Moje místa: Tereza Kostková.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

Múzicky nadaný rod bude možná mít pokračovatele v Terezině synovi Toníkovi. Výrazné režisérské sklony má prý odmalička.

„Od sedmi let točí filmy, když přijdu z dvanáctihodinového natáčení, nutí mě hledat lokace a dělat klapku,“ popisuje s úsměvem.

Proč její otec, známý herec Petr Kostka, tvrdil, že žije mezi podprsenkami? Jakou radu dal Tereze do života? Proč cestovala po světě sama? A jak vzpomíná na zájem bulváru o její rozvod s režisérem Petrem Kracikem? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Reklama

Související témata:
Petr Kostka

Doporučované