Hlavní obsah

Adventní atmosféru v Brně od pátku doplní vánoční tramvaj

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Adventní atmosféru v centru města doplní od pátku vánoční tramvaj. Retrotramvaj typu T3 ozdobená světelnými rámy s měnícími se vánočními motivy vyjede po roce spolu s takzvanou PFkovou tramvají.

Článek

Vánoční tramvají se lidé svezou do 27. prosince, PFkovou až do konce roku. Platí pro ně běžné jízdné, uvedla dnes v tiskové zprávě mluvčí brněnského dopravního podniku Hana Tomaštíková.

Trasa vánoční tramvaje bude letos delší. Z České se vydá na náměstí Svobody, odkud pojede Masarykovou ulicí na hlavní nádraží. Pokračovat bude přes Nové sady na Šilingrovo náměstí a znovu na Českou. Další okruh zahrnující náměstí Svobody a hlavní nádraží zakončí cestou přes Malinovského náměstí. „Okruh je letos větší, protože kvůli omezení trhů na náměstí Svobody není vyloučený provoz tramvají 4 a 9. Vánoční tramvaj tedy v zastávkách nemůže delší dobu stát, protože by brzdila provoz, ale bude korzovat,“ uvedla Tomaštíková.

Speciální vozy budou v provozu vždy od 16:00 do 20:00. Jako PFková tramvaj bude nazdobená Anitra, tedy jeden z moderních nízkopodlažních vozů. Kromě polepu s přáním ji zdobí i osvětlení. Tento vůz bude jezdit nejčastěji na lince číslo 4. Retro T3 ve světelném kabátku vyjede letos popáté, PFková potřetí.

Dopravní podnik také promění svou prodejnu v Joštově ulici na vánoční stánek. K dostání tam budou nové dárkové předměty, jako jsou čepice a šály s motivy dopravních prostředků. Chybět nebude ani kniha 150 let MHD v Brně, hra Brno Šalinou nebo nové dopravácké karty a kvarteto. Ve vozech městské hromadné dopravy zazní vánoční přání dětí z mateřských škol, které lze zaslat ještě dnes. Ty nejhezčí uslyší cestující, ostatní budou na sociálních sítích.

Reklama

Doporučované