Hlavní obsah

Advokát měl pro střelce z Paroubkovy oslavy neprůstřelnou vestu. Ale já se nebojím, řekl Ďuričko

Rozhovor s Bohumírem Ďuričkem.Video: Háta Sassmannová

 

Reklama

Bývalý pražský hoteliér Bohumír Ďuričko si za vraždu syna majitele matějské pouti odseděl 9 z 12,5 let vězení. Soud ho podmíněně pustil na svobodu.

Článek

Dvě hodiny po rozsudku vyšel z věznice na svobodu muž, který v roce 2008 v pražské restauraci Monarch zastřelil po křtu a autogramiádě knihy tehdejšího předsedy ČSSD Jiřího Paroubka syna majitele matějské pouti Václava Kočku mladšího.

Po fyzické roztržce vytáhl tehdejší majitel pražského hotelu Axa Bohumír Ďuričko zbraň a Kočku třikrát zasáhl. Soud ho za to poslal na 12,5 roku do vězení, po 9 letech Ďuričko úspěšně požádal o prominutí zbytku trestu.

Vzpomínky na osudné chvíle v restauraci se však hned v prvních chvílích na svobodě vracely.

„Advokát má pro mě neprůstřelnou vestu,” řekl například novinářům před karvinskou věznicí v rozhovoru, který si můžete pustit na začátku tohoto textu.

Právník na Ďurička čekal ve voze, propuštěný vrah se prý ihned vydal za rodinou do Prahy.

Navzdory slovům o neprůstřelné vestě se prý pomsty od rodiny zavražděného nebojí. Na svobodě chce prý Bohumír Ďuričko dotáhnout věci z podnikání, které začal za mřížemi.

„Dosáhl jsem na patent na logickou stavebnici geometrických obrazců,” uvedl jeden z příkladů, čím se hodlá po návratu z vězení zabývat.

Video: Bohumír Ďuričko propuštěn na svobodu

Bohumír Ďuričko vyslechl rozsudek, který ho potěšil.

Reklama

Související témata:

Doporučované