Hlavní obsah

Albert přijde o pivo ze tří pivovarů. Nechtěly slevit na kvalitě ani ceně

Albert přijde o pivo ze tří tuzemských pivovarů. Nechtěly slevit na kvalitě ani ceně.Video: Jan Marek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pivovary v Litovli, Přerově a Hanušovicích, které tvoří významnou tuzemskou pivovarnickou skupinu PMS Přerov, přestanou od 1. dubna dodávat svá piva do více než tří set supermarketů a hypermarketů Albert.

Článek

Vedení trojice pivovarů shodně tvrdí, že důvodem ukončení spolupráce s obchodním řetězcem Albert jsou nevyvážené obchodní podmínky. ČTK dnes informaci získala z oznámení Pivovaru Litovel, Pivovaru Zubr a Pivovaru Holba, které bylo zveřejněno na sociálních sítích.

Pro pivovary je důležité poctivé pivo za férové ceny

„Od 1. dubna již nebude naše pivo v nabídce obchodního řetězce Albert. Stojíme o to, aby pro vás litovelské pivo bylo dostupné v co nejširší prodejní síti, nechceme ale přistupovat na nevyvážené obchodní podmínky. Důležité pro nás vždy bylo, je a bude vařit poctivé pivo z nejkvalitnějších lokálních surovin a prodávat jej za férové ceny,“ uvedlo vedení Pivovaru Litovel.

Nevyváženými obchodními podmínkami zdůvodnilo zastavení dodávek do supermarketů a hypermarketů Albert také vedení Pivovaru Holba z Hanušovic na Šumpersku a přerovského Pivovaru Zubr.

„Stojíme o rozšiřování naší distribuce a chceme, aby naše pivo bylo dostupné pro naše konzumenty v co nejširší prodejní síti. Bohužel ale s obchodním řetězcem Albert jsme nenašli společnou cestu a z tohoto důvodu od 1. dubna naše pivo v obchodech Albert již nenajdete,“ oznámil Pivovar Zubr.

Albertu prý budou značky chybět

Mluvčí společnosti Albert Jiří Mareček dnes ČTK řekl, že obchodní řetězec v tuzemských supermarketech a hypermarketech prodává šest desítek značek piv od 19 výrobců a do nabídky nyní zařazuje piva od pěti dalších malých regionálních pivovarů.

„Se všemi těmito pivovary spolupracujeme. S moravskoslezskými pivovary jsme nebyli schopni se dohodnout ani přes velkou snahu a po letech, kdy jsme jejich tři značky zařadili do celonárodní distribuce, budou v našich obchodech chybět,“ komentoval situaci Mareček.

Pivovary v Litovli, Přerově a Hanušovicích argumentují tím, že nechtějí slevit z kvality piva, které vyrábějí, a proto na obchodní podmínky prodejen Albert nepřistoupily. Kromě ceny měly pivovary při jednáních se zástupci prodejen Albert výhrady například i k formě podpory marketingu či letákových akcí.

„Chceme ale ujistit, že pivo Zubr bude nadále možno koupit v ostatních tuzemských i nadnárodních obchodních sítích a řetězcích nebo nezávislých prodejnách, se kterými se společná dohoda našla,“ uvedl Pivovar Zubr.

Na pivovary chce více cílit Globus

Na odchodu z Albertu se nyní snaží vydělat řetězec Globus, který připravuje s Holbou novou strategii pro podporu prodeje.

„Pivovary Holba jsou respektovaným dodavatelem všech hypermarketů Globus. V současné době s nimi připravujeme novou promoční strategii a věříme, že zákazníci ocení nejen kvalitu a chuť jejich piv, ale také způsob prezentace na našich prodejnách,“ uvedla vedoucí komunikace řetězce Rita Gabrielová.

Celkový roční výstav trojlístku pivovarů skupiny PMS Přerov je do jednoho milionu hektolitrů piva. Pivovary v Litovli, Přerově a Hanušovicích prodávají svá piva především na Moravě a ve východních Čechách.

Reklama

Doporučované