Hlavní obsah

Amazon hned třikrát porazil Microsoft. Má větší hodnotu, rychleji mu rostou akcie a má bohatšího šéfa

Tržní hodnota Amazonu vzrostla, Microsoft porazil v „soutěži” hned třikrát.Video: Háta Sassmannová, Reuters

 

Reklama

Amazon má větší hodnotu než Microsoft. Spolu s Applem a Googlem se teď obě společnosti přetahují, která jako první dosáhne trilionové mety.

Článek

Tržní hodnota firmy Amazon přesáhla 685 miliard dolarů, v přepočtu více než 14 bilionů korun. Amazon se tak stal největší společností ve státě Washington a třetí největší ve Spojených státech. Firma navíc překonala tržní hodnotu Microsoftu Billa Gatese - ta činí „pouze” 684 miliard dolarů, tedy 13 997 376 000 000 korun.

Větší hodnotu než Amazon mají pouze firmy Apple a Google Alphabet. Tito giganti spolu závodí v pomyslné soutěži o to, kdo jako první přesáhne hranici trilionu dolarů. Tu totiž žádná americká společnost doposud nepřekonala. Amazonu se daří i v jiných odvětvích. Hodnota jeho akcií stoupla o téměř 21 procent. To je opět více než v případě Microsoftu. Hodnota akcií Applu dokonce meziročně klesla.

Zakladatel Amazonu Jeff Bezos vyhrál nad Billem Gatesem i do třetice. Minulý týden ho podle časopisů Forbes a Bloomberg sesadil z trůnu nejbohatších lidí světa. Bezos je bohatší o 25 miliard dolarů.

Reklama

Související témata:

Doporučované