Hlavní obsah

Americký Kapitol je uzavřen, poblíž vzplál menší požár

Foto: Profimedia.cz

Ve Washingtonu probíhá nácvik Bidenovy inaugurace.

Reklama

Budova amerického Kapitolu byla jen dva dny před plánovanou inaugurací zvoleného prezidenta Joea Bidena kvůli bezpečnostní hrozbě uzamčena. Ukázalo se, že poblíž vypukl drobný požár pod dálničním mostem.

Článek

V pondělí přerušilo nácvik Bidenovy inaugurace nouzové oznámení. O situaci informovali reportéři na místě. Budova Kapitolu, ve které sídlí americký Kongres, byla 6. ledna napadena davem Trumpových příznivců. Na místě jsou v očekávaní nepokojů již několik dní stovky příslušníků Národní gardy.

Zpráva o možné bezpečnostní hrozbě rychle vyvolala pozdvižení na sociálních sítích. Nakonec se ukázalo, že zhruba tři čtvrtě kilometru od budovy Kapitolu vzplál menší požár. Washingtonští hasiči již potvrdili, že zasahovali u požáru, který se jim podařilo uhasit.

Kapitolem mezitím kolovala informace, že je celá budova uzamčena a nikdo nesmí dovnitř ani ven, píše BBC.

Tajná služba později na Twitteru uvedla, že sídlu zákonodárného sboru nehrozí nebezpečí a že se jednalo o preventivní ochranné opatření.

V USA je v pohotovosti všech 50 amerických států i Kolumbijský distrikt (D.C.) kvůli nebezpečí násilných protestů v den Bidenovy inaugurace. Federální úřad pro vyšetřování (FBI) už varoval před možností ozbrojených pochodů.

Reklama

Doporučované