Hlavní obsah

Amerika, jakou nechcete zažít. Plno odpadků a lidí. Ale i českých úspěchů

Na výlet do Ameriky zapomeňte - s námi se tam ale přenesete alespoň virtuálně.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hello and welcome to Amerika! Za velkou louži se sice stále ještě nedostaneme, ale můžete se přijet podívat na velkou louži do lomu Amerika.

Článek

Chtěli jsme vám původně tohle místo doporučit jako tip na výlet. Nicméně když jsme si to tam prošli, zjistili jsme, že je tam plno lidí, plno odpadků a plné parkoviště. Jediný tip, který od nás k tomuto místu dostanete, je: NEJEZDĚTE TAM.

Když už jsme ale do Ameriky dorazili, rozhodli jsme se pro vás zfilmovat zajímavosti ze společné historie Čechů a Čechoslováků, kteří v Americe zanechali svou stopu.

Všech 10 zajímavostí naleznete ve videu v úvodu článku. Několik z nich naleznete i níže. Tak například věděli jste, že syn amerického prezidenta Donalda Trumpa mluví plynně česky?

Až se hranice s USA otevřou a vy vyrazíte na výlet, pokud se vám zasteskne po domově, nezoufejte. Přímo na nejznámější promenádě v Kalifornii vám stesk po domově zažene tradiční staro-česko-maďarsko-slovenský trdelník. Připravte si něco kolem 200 korun.

Trdelník na Venice Beach - v Kalifornii se vám po domově stýskat nebude.

A kdyby se vám zastesklo po českém pivu? I za oceánem si na něj můžete zajít. Český dům na Manhattanu nabízí čepovanou plzeň za 8 dolarů.

I v New Yorku si můžete zajít na čepované české pivo.

A až za trdelník nebo pivo budete platit americkými dolary, nezapomeňte, že slovo ‚dolar‘ pochází z českého tolar. Není zač, Ameriko!

Proč se vyvarovat používání slovíčka „fakt“ nebo kolik měst s názvem „Praha“ se ve Spojených státech nachází, se dozvíte ve videu.

Reklama

Doporučované