Hlavní obsah

Aqualand Moravia otevře novou část s toboganem, stála 400 milionů

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Čtyři hektary venkovní plochy s dlouhým toboganem, „línou řekou“ a dětským vodním světem otevře Aqualand Moravia v Pasohlávkách na Brněnsku ve středu 8. července.

Článek

„Oproti původním plánům má otevření nové části, jejíž vybudování stálo 400 milionů korun, týden zpoždění,“ řekl ředitel akvaparku Petr Pavlacký.

Hlavní atrakcí nové části je 242 metrů dlouhý tobogan nazvaný High Five, název odkazuje k pěti stoupáním, která na něm lidé zažijí. „Jde v podstatě o toboganovou horskou dráhu, nejbližší srovnatelný tobogan je na ostrově Tenerife,“ dodal Pavlacký.

Stejně jako většina ostatních atrakcí v akvaparku, i nový tobogan se sjíždí na nafukovacích raftech. Je určený pro návštěvníky vyšší než 110 centimetrů, v doprovodu jej tedy mohou vyzkoušet i zhruba pětileté děti. Pokud chce jezdec sjet sám, musí vážit minimálně 55 kilogramů, horní limit pro jednoho člověka je 135 kilogramů, tým dvou jezdců nesmí vážit dohromady víc než 180 kilogramů. Na trojstupňovém hodnocení náročnosti toboganů patří ke středně náročným atrakcím.

Další novinkou je takzvaná líná řeka, tedy pomalý vodní proud, který prochází i umělou jeskyní, a v délce 315 metrů obkružuje celou novou část akvaparku. Lidé mohou při jízdě zastavit i v mokrém baru. Uprostřed nové části areálu je nový vodní svět pro nejmenší děti.

Největší akvapark v Česku kvůli nové venkovní části postavil i další vstupní budovu s pokladnami a šatnami, na čtyřech hektarech plochy budou i dva nové gastroprovozy - italská restaurace a stánek s burgery.

Nová část akvaparku se začala stavět loni v září, podle původních předpokladů se měla otevírat 1. července. „Komplikace přišly s uzavřením hranic kvůli koronaviru, kdy jsme měli potíže s dopravou některých technologií ze zahraničí, v posledních týdnech počasí zkomplikovalo i poslední terénní úpravy. Nakonec ale otevřeme 8. července, což je pouze týdenní zpoždění,“ uvedl Pavlacký.

Akvapark je v posledních letech podle agentury CzechTourism nejnavštěvovanějším místem jižní Moravy a pátým nejnavštěvovanějším místem v republice. Loni do něj zavítalo 720 000 lidí, zhruba polovinu tvoří cizinci, nejčastěji Slováci a Rakušané. Tržby v roce 2018 dosáhly 293 milionů korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované