Hlavní obsah

Arakain chystá turné po letních parketech, začne v Liberci

Foto: Jana Vlachová, Arakain

Arakain se vrátí ke kořenům – na menší pódia.

Reklama

Metalová kapela Arakain se představí na řadě letních open air akcí. Velké festivaly, které pořadatelé zrušili kvůli opatřením proti šíření koronaviru, nahradí letní parkety a menší amfiteátry. Turné začne v Liberci.

Článek

„Okolnosti tomu chtěly, že letošní léto prožijeme jinak, než jsme zvyklí a než jsme plánovali. A to včetně velkých hudebních open air akcí,“ uvedla skupina. „Vzhledem k tomu, že se nám většina letních festivalů, na kterých jsme měli hrát, zrušila nebo přesunula na rok 2021, přicházíme s plánem B. Těšíme se na vás na celé řadě kultovních letních parketů, menších amfiteátrů nebo na úplně nově vybudovaných letních scénách.“

Arakain se tak podle slov hudebníků vrací tam, kde před více jak 30 lety začínal. „Moc se na to těšíme. Vy se zase můžete těšit na průřez nejžádanějšími songy z celé diskografie,“ dodala kapela.

„V plánu jsou například zastávky jako Liberec, Vysoké Mýto, Písek, Hořepník, Sušice, Vlčtejn a řada dalších, kde zazní nejžádanější songy z celé historie kapely,“ uvedla za kapelu Lenka Netušilová.

Megascény nahradí skromnější pódia.

První vystoupení se uskuteční 20. června v Liberci, turné skončí 25. července na letním parketu v Makově na Klatovsku. V březnu skupina Arakain měla absolvovat sérii navazující na podzimním turné k CD Jekyll & Hyde. Fanoušci si během koncertů měli užít skladby z nové desky i ty tradiční.

Skupina Arakain vznikla v roce 1982. Debut Thrash The Trash kapela vydala v roce 1990, v roce 2000 získala cenu České hudební akademie Anděl. Současnou sestavu tvoří kytarista a zakládající člen kapely Jiří Urban, Zdeněk Kub (baskytara), Miroslav Mach (kytara), Jan Toužimský (zpěv) a Lukáš Doksanský (bicí). Zatím poslední, devatenácté studiové album Jekyll & Hyde česká metalová legenda vydala loni v květnu.

Reklama

Doporučované