Hlavní obsah

Astronauti na ISS vyráběli pizzu, díky stavu beztíže létala jako frisbee

Astronauti na ISS natočili přípravu večeře na přání italského kosmonautaVideo: AP

 

Reklama

Manažer ISS vyslyšel přání italského člena posádky a v polovině listopadu dorazily na stanici potřebné ingredience. Podle Itala byla pizza nečekaně lahodná.

Článek

Členové posádky Mezinárodní vesmírné stanice (ISS) pořádali na palubě úplně první pizza večírek. Přípravu této italské pochoutky v podmínkách stavu beztíže natočili a zveřejnili.

Při přípravě použili pizza korpus, rajčatovou omáčku, sýr, salám, olivy, olivový olej, ančovičkovou pastu a pesto. Poté, co si členové posádky vyrobili vlastní pizzu, si s ní před ohřátím a konzumací chvíli házeli jako s létajícím talířem.

Manažer ISS Kirk Shireman vyslyšel přání italského astronauta Paola Nespoliho a v polovině listopadu na stanici všechny potřebné ingredience dodala nákladní loď. „Když vám opravdu, opravdu chybí pizza a vy to jen tak mezi řečí zmíníte před šéfem ISS... Díky, Kirku, za překvapení a nečekaně lahodnou pizzu,” uvedl na Twitteru Nespoli, který je na palubě ISS od července.

Brzy bude moct Nespoli znovu ochutnat italské pokrmy na povrchu Země. 14. prosince totiž spolu s dalšími dvěma kolegy přistane v Kazachstánu.

Reklama

Doporučované