Hlavní obsah

Dobrovský & Šídlo: Prachy došly. Kdo to vyřeší, zaslouží se o stát

Foto: Paměť národa, Seznam Zprávy

Podcast Paměti národa připravují Jan Dobrovský a Jindřich Šídlo.

Reklama

Článek

Co čekat od posledního 28. října v režii Miloše Zemana? Jak se vyrovnáme s tlakem ulice, který volá po zázračných odbornících? Ale hlavně – jsme zadlužená země a nejedeme v tom sami, je to celosvětový trend. Dá se s tím něco dělat?

Oslavy 28. října se letos ponesou nejspíš v podobném duchu jako posledních devět let. Ing. Zeman na Pražském hradě to samozřejmě pojme po svém ve stylu „tahle země je naše“. Nelze než to naposledy přetrpět.

Ale v podcastu Dobrovský a Šídlo, který jsme natáčeli s publikem v libereckém kině Varšava, nás kromě otázky, koho letos zase Zeman vyznamená a čím osolí svůj poslední projev o státním svátku České republiky, zajímalo také téma veřejných financí.

Řečeno s klasikem: zdroje nejsou a hned tak nebudou, a nemůže za to jenom válka na Ukrajině nebo covid. Je to problém celé naší západní civilizace.

Lze najít světlo na konci tunelu? Jak sdělit společnosti laskavě a zároveň bez vytáček, že si tím tunelem budeme muset projít, i s tím vědomím, že světlo na konci zatím nevidíme?

Poslechněte si celou epizodu v přehrávači v úvodu článku.

Dobrovský & Šídlo. Podcast Paměti národa

Váš oblíbený podcast z produkce Paměti národa. Pravidelná dávka názorů, vzpomínek, informací a sentimentu. Od devadesátých let po současnost. Čím jsme si prošli a jak jsme to přežili? Politika a historie v unikátním mixu.

Poslouchejte ho na Seznam Zprávách, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Reklama

Doporučované