Hlavní obsah

Český fotbal vábí zpět Nedvěda, zatím ale prohrává s mrazem a se sněhuláky

Foto: Profimedia.cz

Pavel Nedvěd by se mohl stát novým sportovním manažerem české fotbalové reprezentace. Nosiči vody řeší, co mu eventuálně stojí v cestě.

Reklama

Článek

Česká fotbalová reprezentace už zná své soupeře na Euru 2024. Nejvyšší čas, aby poznala i jméno svého nového manažera a také trenéra. Ve hře jsou i Pavel Nedvěd a Ivan Hašek. Nosiči vody také řeší, co se zasněženou ligou.

S Portugalskem se na Euru utkají Češi v blízkém Lipsku, s Tureckem v Hamburku. A na stejném místě i s vítězem papírově nejslabší větve baráže. „Mohli by to být Lucemburčané,“ cítí ve vzduchu překvapení moderátor podcastu Jaromír Bosák. „Já čekám Gruzii,“ oponuje fotbalový novinář Luděk Mádl.

A Karel Tvaroh, někdejší obránce Sparty, zase sází na potomky antických hrdinů z Řecka. Poslední variantou je Kazachstán. Správný tip budeme znát v březnu.

Už mnohem dřív by ale bylo zapotřebí rozluštit tajenku složení nového realizačního týmu u české reprezentace. „V tomto týdnu se má předseda asociace Petr Fousek sejít s Pavlem Nedvědem a Ivanem Haškem. Řeč bude o obsazení pozice manažera a trenéra české reprezentace. Nikde ale není psáno, že se spolu domluví, kandidátů je ve hře pořád ještě více,“ upozorňuje Luděk Mádl.

Ligu drtila sněžná kalamita

Víkendová bilance Fortuna ligy: šest zápasů odloženo, dva duely odehrány. Nepříznivé podmínky se podepsaly na výrazně seškrtaném programu 17. kola nejvyšší české fotbalové soutěže. „To kolo měli rovnou zrušit celé,“ míní Jaromír Bosák.

„Z čistě fotbalového hlediska znamenalo sehrání zápasu Olomouc–Slovácko naprostý nesmysl. Můžeme hovořit o štěstí, že jsme nebyli svědky většího počtu zranění,“ nechápe důvody zápasu na sněhem podmáčeném terénu Karel Tvaroh.

Podcasteři vysekávají poklonu pořadatelům utkání z Pardubic, kteří na zápas se Spartou připravili vzhledem k podmínkám až zázračně kvalitní terén.

A věnují se také dohadům a hádkám, jež se pojily se zápasem Zlín–Slavia, který navzdory slávistickým žádostem vedení Ligové fotbalové asociace (LFA) dlouho odmítalo odložit. Nakonec to udělalo – poté co slávisté na místo (ne)konání zápasu dorazili. A následně mohli zase vyrazit zpátky.

„Celý ten vyostřený spor, jak ho slávisté přes víkend živili na sociálních sítích i v jiných médiích, se odehrával na půdorysu blížících se voleb nového vedení LFA. Není tajemstvím, že Slavia jde ostře proti předsedovi ligy Dušanu Svobodovi, který je zároveň i viceprezidentem Sparty. A tady se obě ty linky propojily,“ upozorňuje Luděk Mádl.

Nosiči vody se pak pouští do debaty o Svobodově údajném střetu zájmů. A také o extrémním počasí, o zaostalosti infrastruktury českých stadionů i o možnostech úprav termínové listiny.

Došlo také na radostné téma utěšeně bobtnajícího českého koeficientu, který věští světlou budoucnost v pohárové Evropě.

„Česko se díky podzimním výsledkům posunulo už na 11. příčku, přičemž ta desátá znamená jistotu startu mistra příslušné země v Lize mistrů v přespříští sezoně,“ upozorňuje Karel Tvaroh.

Nosiči vody také hledají odpovědi na otázku, proč právě tato sezona patří mezi pohárově nejúspěšnější v české historii.

Nejnovější kapitolu podcastu uzavírá tradiční sázkařské okénko s Fortunou, které tentokrát vyhlíží největší zápasy aktuálního týdne. Jak dopadne anglický šlágr mezi Manchesterem United a londýnskou Chelsea? Pusťte si nejnovější Nosiče vody v přehrávači v úvodu a uslyšíte ještě mnohem víc!

Nosiči vody

Fotbalový podcast Seznam Zpráv. Trio Jaromír Bosák, Luděk Mádl a Karel Tvaroh každý týden o českém a světovém fotbalu. Příběhy, aféry, důležité postavy na hřišti i v zákulisí.

Odebírejte na Podcasty.cz, Apple Podcasts nebo Spotify. Sledujte nás na síti X, jsme tam jako @NosiciVody.

Máte návrh, jak podcast vylepšit? Nebo nás chcete pochválit? Pište na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované