Hlavní obsah

Koubek vykopal s Plzní českou vstupenku do Ligy mistrů. A sní o semifinále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy, Getty Images

Plzeňský trenér Miroslav Koubek dokázal své svěřence připravit na nejtěžší možný týden. Zvládne to zopakovat?

Reklama

Článek

Trenér Miroslav Koubek se svým plzeňským týmem opakovaně dokazuje, že je s nimi potřeba počítat. V Evropě i v bojích o nejvyšší ligové pozice. Naposledy se o tom přesvědčili hráči Slavie. V čem přesně tkví kouzlo Koubkovy Plzně?

„Plzeň se v posledních dnech čepuje ve velkém,“ vykopává ústřední téma podcastu Nosiči vody moderátor Jaromír Bosák. „Plzeňská Viktorka totiž bezbrankovou remízou ve čtvrtfinále Evropské konferenční ligy s italskou Fiorentinou a domácím vítězstvím nad Slavií (1:0) zapsala do svých novodobých dějin další významnou kapitolu. A to všechno se Koubkovým mužům podařilo v rozmezí tří dnů,“ glosuje povedenou koncovku týdne v podání Západočechů Bosák.

„Trenér Miroslav Koubek vybudoval za několik měsíců v Plzni tým, který má veškeré předpoklady pro to, aby se stal úspěšným i v dalších sezonách. Zkušený kouč přitom nezačal své angažmá zdaleka optimálně, když se jeho tým zkraje ročníku sotva herně rozjížděl,“ připomíná novinář Luděk Mádl.

Nosiči vody detailně rozebírají, jak se Koubkovi a spol. podařilo za tak krátkou dobu poskládat tým, který se opírá o obměněnou kostru a moderní herní prvky. Slova chvály si vysloužila především defenziva Viktorky, díky které mohou Plzeňští nadále snít o nevídaném úspěchu v pohárové Evropě.

„Za všechno mluví jejich vizitka v rámci Evropské konferenční ligy, do které se přitom při troše smůly nemuseli ani prokousat přes nevyzpytatelná předkola,“ podotýká Karel Tvaroh, bývalý obránce Sparty. „Co se týká této soutěže, Koubkovi muži v ní inkasovali pouze jednou. Vyjádřeno minutami, soupeři viktoriánů čekají na vstřelenou branku do její sítě v součtu 699 minut. I proto si Plzeň drží v Evropě neuvěřitelnou patnáctizápasovou neporazitelnost,“ žasne Tvaroh.

Jak velký respekt má Plzeň v táboře Fiorentiny a jakou má šanci v italské odvetě? V čem je plzeňský obranný blok nápaditější než klasický „defenzivní autobus“? Co stojí za tím, že Slavia v Plzni kreativně vyhasla? A kdo je momentálně nejlepším obráncem v české fotbalové lize? Na spoustu velkých otázek servírují podcasteři odpovědi v aktuální epizodě.

Česká vstupenka do Ligy mistrů

Česko se díky remíze Plzně s Fiorentinou definitivně posunulo na klíčové desáté místo v tabulce národních koeficientů UEFA. A tak je jisté, že si český šampion z příští sezony (2024/2025) zahraje Ligu mistrů. Nosiči vody gratulují a děkují do Doosan Areny.

„Zásadní podíl na sbírání bodů do koeficientu má na svědomí nepřekvapivě Plzeň. V rámci soutěží UEFA má dokonce aktuálně největší příděl bodů do národního koeficientu. A při pohledu na jejich výkony si kladu otázku, proč by se do boje o titul a onu vstupenku do Ligy mistrů nemohli přihlásit i Koubkovi svěřenci,“ zamýšlí se Luděk Mádl.

Vykoupí se Bayern s Arsenalem?

Čerstvé vydání fotbalového podcastu Seznam Zpráv se neobešlo bez německé exkurze. V Leverkusenu se totiž slaví. Poprvé v bohaté historii tradičně ambiciózního klubu totiž hráči Bayeru dosáhli na ligový titul. A byli u toho i tři čeští zástupci. Nosiči vody obdivují trenérský tah na branku v podání stále ještě perspektivního španělského kouče Xabiho Alonsa. Čím vším si podmanil nejen německou fotbalovou veřejnost? A proč se v konkurenčním Bayernu Mnichov rozpadla vítězná struktura?

V rámci sázkařské rubriky s Fortunou se trio podcasterů zamýšlí nad nejpravděpodobnějším scénářem odvetného zápasu v rámci čtvrtfinále Ligy mistrů mezi Bayernem Mnichov a Arsenalem. Po úvodní remíze se všeobecně favorizuje domácí celek, který by se tak mohl aspoň částečně omluvit fanouškům za netradičně velké domácí klopýtnutí. „Může se jim to podařit i proto, že Arsenal poslední dobou kupí nezvykle mnoho chyb, které jejich soupeři začínají náležitě trestat,“ podotýká Luděk Mádl.

Celou epizodu si pusťte v přehrávači v úvodu!

Nosiči vody

Fotbalový podcast Seznam Zpráv. Trio Jaromír Bosák, Luděk Mádl a Karel Tvaroh každý týden o českém a světovém fotbalu. Příběhy, aféry, důležité postavy na hřišti i v zákulisí.

Odebírejte na Podcasty.cz, Apple Podcasts nebo Spotify. Sledujte nás na síti X, jsme tam jako @NosiciVody.

Máte návrh, jak podcast vylepšit? Nebo nás chcete pochválit? Pište na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované