Hlavní obsah

Slavia míří do Říma, Mourinho jí vysekl velkou poklonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Kouč AS Řím José Mourinho nesmí v duelech proti Slavii vést svůj tým ze střídačky.

Reklama

Článek

Fotbalově nejatraktivnější podívanou si Nosiči vody v rámci pohárového týdne s českými zástupci slibují od výjezdu Slavie do Říma. Ostatně velký zápas vyhlíží i José Mourinho, portugalská trenérská legenda.

Nosiči vody se tentokrát při absenci Jaromíra Bosáka sešli v poněkud netradičním složení. Karla Tvaroha s Luďkem Mádlem doplnil sportovní expert sázkové kanceláře Fortuna Roman Kovařík.

A řeč se ještě zpětně stočila i k reprezentaci. „Fortuna si dokáže představit, že Jaroslav Šilhavý provede tým kvalifikačními nesnázemi k postupu na turnaj Euro. Ale na turnaji samotném už tým povede jiný manažer,“ poznamenal Roman Kovařík.

Vyjádřil se i k tomu, co pro sázkovou kancelář a její obchodní modely znamená účast či neúčast českého týmu na turnaji Euro.

Mezi adepty na převzetí reprezentace zmínil i Martina Svědíka, kouče Slovácka. K němu se protagonisté podcastu dostali přes rozbor ligového utkání Slavie a Slovácka.

Personálně oslabená Slavia se dlouho nemohla sešikovanými řadami Slovácka prokousat. Nakonec zvítězila 2:0, ale domácí kouč Trpišovský ocenil, jak kvalitně se hosté na utkání připravili.

„Martin Svědík je tím proslulý. Dokáže svůj tým vhodně nachystat na prakticky libovolného soupeře. Ale i tak bych si u něho dokázal představit v blízké době změnu angažmá. A reprezentace je jednou z variant,“ nabízí Kovařík.

Slavia má podle Mourinha na Ligu mistrů

Jedním z pilířů podcastu se stal pohárový výjezd Slavie do italské metropole. Ke vzájemné konfrontaci mezi Slavií a římským AS dojde už tento čtvrtek, tedy 26. října, na proslulém Stadio Olimpico.

Právě tam se mimochodem uskutečnila v roce 1996 slavná čtvrtfinálová bitva Poháru UEFA, ze které po prodloužení a gólu Jiřího Vávry dokázal před lety tým vedený trenérem Ciprem postoupit mezi čtyři nejlepší v soutěži.

Ted půjde o Evropskou ligu a souboj ve skupině. A pokud nastoupí Romelu Lukaku, připomene to slávistům mnohem čerstvější vzpomínky na Ligu mistrů a souboje s Interem Milán. Dalším velkým jménem, které dnes AS Řím nabízí, je pochopitelně José Mourinho. Ale s ním je to trochu složitější.

„Kvůli disciplinárnímu trestu, který dostal po finále Evropské ligy, bude Mourinho v obou duelech se Slavií scházet na tiskovkách i na střídačce, musí na tribunu,“ upozorňuje Luděk Mádl. Podobný trest nyní navíc Mourinho dostal i pro Serii A.

Bývalý kouč Realu, Chelsea, Porta a Interu už dal každopádně najevo, že mužstvo Jindřicha Trpišovského si zaslouží respekt. „Je to výborný tým. Budeme hrát proti celku, který by úplně klidně mohl hrát Ligu mistrů. Bude to velmi náročné,“ pravil 60letý trenér.

„Je potřeba říct, že v lize se Římané neprezentují přesvědčivě. Monza si proti nim o víkendu i v deseti mužích dokázala vypracovat solidní šance. Každopádně Slavii čeká náročná výzva,“ přemítá Kovařík.

Nosiči vody se shodli na tom, že záležet bude na tom, kdo se dá v rámci slávistického týmu zdravotně dohromady. S tím, že ubránit Romela Lukaka bude asi schůdnější úkol pro Igoha Ogbua nežli třeba pro Tarase Kačarabu.

Opustí Češi Leverkusen?

Nosiči vody probrali plzeňskou personální krizi na pozici brankáře před utkáním v Záhřebu a pochopitelně se věnovali i chystané bitvě sparťanů s Rangers. Dokonce trenéru Priskemu zkusili poradit, jaké typologii hráčů by tentokrát mohl dát v základní sestavě přednost.

Došlo i na analýzu v klubu FC Zlín, který kráčí od ostudy k ostudě, nejčerstvěji definované porážkou 5:9 od Mladé Boleslavi.

Pohled Nosičů vody zamířil také do anglické Premier League, zejména směrem k derby Chelsea–Arsenal a utkání Aston Villa – West Ham. Zajímavou prognózu vyřkl Roman Kovařík i k budoucnosti českých reprezentantů v Bayeru Leverkusen.

O tom všem se dozvíte v nové epizodě podcastu Nosiči vody. Poslechnout si ji můžete v přehrávači v úvodu článku.

Nosiči vody

Fotbalový podcast Seznam Zpráv. Trio Jaromír Bosák, Luděk Mádl a Karel Tvaroh každý týden o českém a světovém fotbalu. Příběhy, aféry, důležité postavy na hřišti i v zákulisí.

Odebírejte na Podcasty.cz, Apple Podcasts nebo Spotify. Sledujte nás na síti X, jsme tam jako @NosiciVody.

Máte návrh, jak podcast vylepšit? Nebo nás chcete pochválit? Pište na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované