Hlavní obsah

Šťastný podcast: Dá se v Chorvatsku platit kartou? Zeptejte se Duška

Foto: Twitter @P_Fiala

Zaslouženou dovolenou u Jadranu si letos dopřál i premiér Petr Fiala.

Reklama

Článek

Kam se dá jet na dovolenou místo drahého Chorvatska (aby se tam ale dalo platit kartou)? Na to hledá odpověď Šťastný podcast ve složení Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko a Ondřej Lasák.

Tým Šťastného pondělí, a tedy i Šťastný podcast, má přes léto pauzu, aby se mohl zregenerovat na zasloužených dovolených. Jenže na vytoužené Chorvatsko, kde jeden krajíc chleba zdražil podle některých titulků přibližně na miliardu korun, museli tvůrci rychle zapomenout. A tak místo toho mohli nahrát jeden letní speciál plný rozumných rad pro šetřivé dovolenkáře.

„Pokud se někomu zdá Chorvatsko drahé, tak ať tam nejezdí,“ radí Jindřich Šídlo, „i my máme své moře – Moravský Jadran, Vranovskou přehradu, kam jedu i já. A bude tam podobné vedro a přibližně stejné množství Čechů jako v Chorvatsku.“

„Já jsem zase četl na Seznam Zprávách – skvělý server, doporučuju – že místo do Chorvatska začínají turisté jezdit na sever Polska k Baltu,“ říká Konstantin Sulimenko, „není tam 40 stupňů, ale příjemných 25, takže by se dalo říct, že Češi opět influencersky předbíhají dobu.“

Hlavní otázkou tohoto léta ovšem není, kam jet místo Chorvatska, ale jestli se na vašem vyvoleném prázdninovém místě dá zaplatit kartou. I v této debatě pro vás má Šťastný podcast několik zásadních poznatků.

„Jsou místa, kde se dá platit kartou, a jsou místa, kde se platit kartou nedá, a ty tak musíš vybrat peníze z bankomatu a zaplatit hotově. A pak existuje jedna hospoda v Lančově a tam bych vám nedoporučoval vytahovat kartu. Jenže také tam není ani ten bankomat,“ krčí rameny Šídlo.

Ke kartám a hotovosti ovšem nabízí i alternativní platební metodu založenou na Rorschachově testu, kterou vám v podcastu podrobně popíše.

Léto by ovšem nemohlo být kompletní, kdyby nějaká veřejná osoba neřekla nebo neudělala nějakou blbost. A my jsme rádi, že vám za červenec můžeme nabídnout hned tři takové hvězdy – herce Jaroslava Duška a členy hnutí ANO Patrika Nachera a Ondřeje Prokopa.

Co všechno provedli, se dozvíte v novém Šťastném podcastu - pusťte si jej v přehrávači v úvodu článku.

Šťastný podcast

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zprávy.

Ještě ten den večer si můžete poslechnout i Šťastný podcast, ve kterém vás bereme do zákulisí výroby oblíbeného pořadu. V podcastové afterparty rozebíráme, co se do aktuálního dílu nevešlo, a servírujeme důkladnou analýzu politického bizáru na sociálních sítích.

Účinkují Jindřich Šídlo, scenárista Konstantin Sulimenko, producent Ondřej Lasák a docentka Instagramu Tereza Povolná.

Poslouchejte na Seznam Zprávách, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Reklama

Doporučované