Hlavní obsah

Apple vám umožní zpřetrhat vazby s toxickým partnerem

Foto: Profimedia.cz

Hostem podcastu Stopáž je technologický youtuber Jan Březina.

Reklama

Článek

Vývojářská konference Applu WWDC je obvykle jednou z technologických událostí roku. Nejhodnotnější firma světa ale místo revolučních nových produktů tento týden ukázala spíše drobná vylepšení, která nejvíce pocítí koncoví uživatelé.

Žádný nový iPhone, brýle pro virtuální realitu ani samořiditelné auto. Apple se během své nejdůležitější prezentace roku místo představování nových produktů zaměřil na praktické „vytunění“ těch stávajících, které majitelům iPhonů a dalších zařízení zjednoduší život.

„Apple například úplně přepracoval obrazovku zamčeného telefonu, kam si teď můžete přidávat různé informace a prvky. Po 10 letech se Applu podařilo na svůj tablet dostat předpověď počasí, čemuž se všichni trochu vysmívali,“ říká technologický youtuber a redaktor serveru iPure.cz Jan Březina.

„Skvělá funkce je možnost zapsat si do telefonu nebo do hodinek léky, které máte brát. Zařízení vám potom léky připomíná a v rámci rodinného sdílení můžete dohlížet i na jiného člena rodiny, že ty léky opravdu bere,“ dodává Březina v podcastu Stopáž.

Technologický gigant se také zaměřuje na finanční služby – na americkém trhu uživatelům umožní nakupovat na splátky. Další novinkou, kterou přinese operační systém iOS 16, je možnost spravovat přístupy a hesla napříč různými zařízeními.

Funkce Safety Check uživatele také informuje, kdo všechno má přístup k jejich heslům a datům, a usnadní jim okamžité přerušení digitálních vazeb například s toxickým partnerem.

Hodně očekávaný je první výpad Applu do rozšířené a virtuální reality. Vlastní AR brýle ale během pondělní dvouhodinové prezentace nejhodnotnější technologická firma světa nakonec neukázala.

„Přiznám se, že jsem doufal, že brýle pro rozšířenou realitu Apple ukáže. Ale v situaci, kdy má stejně jako všichni ostatní výrobci obrovské problémy s výrobou stávajících produktů a k tomu začíná ekonomická krize, je uvedení zcela nového produktu na trh nad jeho reálné síly. I proto uživatelům a vývojářům manažeři prezentovali spoustu softwarových a praktických vylepšení, ale o hardwaru zatím nepadla sebemenší zmínka,“ dodává expert.

Jak Apple fušuje automobilkám do jejich softwaru? A jak to vypadá s projektem vlastního samořiditelného elektroauta? Dočkáme se iPhonu s konektorem USB-C?

Poslechněte si celý podcast v přehrávači v úvodu článku.

Stopáž

Týdenní podcast o technologiích, společnosti a všem mezi tím. Uvádí Jan Kordovský (@korda).

Souhrn nejdůležitějšího dění, analýza s redaktory Seznam Zpráv, rozhovory s hosty, glosy. Každý pátek na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů Stopáže najdete tady, další podcasty Seznam Zpráv tady. Co máme zlepšit? Který díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované