Hlavní obsah

Vlevo dole: Nákupy premiérů? Babiš laškoval s prodavačkou, Fiala čekal venku

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Premiér se má jako influencer ještě hodně co učit. Třeba od Andreje Babiše.

Reklama

Článek

Premiér Petr Fiala se vydal mezi regály supermarketů v Německu a Česku a NEUVĚŘÍTE, CO SE STALO! Zjistil to, co všichni dávno víme – že v zahraničí je jídlo levnější a ve větších baleních. O kvalitě nemluvě.

A Česko se teď užasle ptá – koho ve Strakově akademii tohle video napadlo? Ani jeho poradci a nejbližší členové v ODS se neshodli, jestli je to dobrý nápad.

Poslechněte si aktuální epizodu Vlevo dole:

„Pikantní je, že to zveřejnili ve chvíli, kdy premiér odletěl do Afriky – je to takový africký atentát,“ říká Václav Dolejší a dodává: „Mě nejvíc překvapilo, že profesor se pustil do poněkud šaškovského žánru, jímž vždycky tolik pohrdal. A také to, že řeší ceny potravin, zatímco teď všechny spíš děsí ceny elektřiny.“

Tematicky podobné video natočil před čtyřmi lety tehdejší premiér Andrej Babiš. Bylo ale o poznání lépe zpracované, a zatímco Babiš v něm žertoval s prodavačkou, Fiala jen trpně postává s vozíkem na parkovišti.

„Když říkáme, že by se vládní strany měly poučit z Babišova marketingu, tak tím myslíme spíš dobré průzkumy a experty. Ne vzít tu největší blbost a udělat ji stejně – nebo spíš hůř,“ dodává Lucie Stuchlíková.

Největší slabina obou videí je ale v tom, že premiéři nepřicházejí s žádným řešením. Babiš sliboval, jak bude s výrobci a prodejci jednat – a nestalo se nic. Fiala slibuje, že bude s výrobci a prodejci jednat – a nestane se taky nic. Politická impotence v praxi.

Je nutella pravicová a konzervativní? Koho odvolávají Piráti tentokrát? A straší TOP 09 víc duch Miroslava Kalouska, nebo Dominika Feriho? Všechno se dozvíte v nové epizodě Vlevo dole, kterou si můžete pustit v přehrávači v úvodu!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Vánoční besídka SZ & Vlevo dole

Foto: Jakub Velička, Seznam Zprávy

Nezapomeňte přijít v co nejošklivějším vánočním svetru!

Seznam Zprávy a podcast Vlevo dole vás zvou na vánoční besídku! V pondělí 4. prosince se kromě zákulisních informací a drbů z politické scény můžete těšit i na koledy, živý betlém, svařák a soutěž o nejošklivější svetr. Akce je zdarma, netřeba se na ni registrovat – prostě stačí přijít. Těšíme se na vás!

Reklama

Doporučované