Hlavní obsah

Vlevo dole: Jurečka přežil. Ale ne na dlouho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ministrem a stranickým předsedou zatím Jurečka zůstává. Otázkou je, na jak dlouho.

Reklama

Článek

Ministr Marian Jurečka politicky přežil jednání stranického vedení. Žádná selanka to ale podle přítomných nebyla. Aféra s večírkem jen posílila dlouhodobé kritické hlasy mezi lidovci. A objevilo se i volání po novém předsedovi.

Poslechněte si čerstvou epizodu Vlevo dole:

„Jednání celostátního výboru lidovců prý bylo dlouhé a ponuré. Nakonec převážil pragmatismus. Ale někteří členové Jurečkovi řekli, že očekávají, že na podzim už nebude kandidovat na předsedu,“ líčí průběh jednání Lucie Stuchlíková.

Otázka je, co se stane v příštích měsících. Jurečka odložil sjezd z jarního termínu až po podzimních volbách. A možná teď svého rozhodnutí lituje.

„Po podzimních krajských a senátních volbách, kde vládní strany asi úplně nezabodují, bych čekal, že s ním lidovci zúčtují. Skoro by se chtělo říct, že Marian Jurečka má předsednický post jistý jen do žní,“ říká Václav Dolejší.

Jaké jsou Jurečkovy dobré a špatné vlastnosti? Kdo by ho mohl nahradit? A proč Andrej Babiš mění noviny za JZD? Poslechněte si celou epizodu Vlevo dole v úvodu!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované