Hlavní obsah

Vlevo dole: Máme se bát Babiše, až se vrátí k moci se svými složkami?

Foto: Seznam Zprávy, Profimedia.cz

Andrej Babiš si na kvalitní podklady vždycky potrpěl.

Reklama

Článek

Po čase jsme si zase připomněli, jaký je Andrej Babiš. Zaprvé: Že je labilní a podléhá emocím. Zadruhé: Že všem nadává a libuje si ve vulgarismech. A zatřetí: Že si rád nechává zpracovat diskreditační složky na kohokoli.

Aféra s ministrem zahraničí Janem Lipavským z Pirátů nám připomněla, jak šéf ANO pracuje, jaké má metody. A také to, že v jeho hnutí se opravdu nikdy nenajde někdo, kdo by nahlas řekl, že tohle už je přes čáru.

Poslechněte si čerstvou epizodu Vlevo dole:

„Možná se všichni bojí, že pak by si šéf založil složku i na ně. A vlastně se divím, že si Babiš nějakou rebelantskou část nezaložil v hnutí alespoň uměle, aby ANO vypadalo víc demokraticky, a ne jako sekta,“ říká Lucie Stuchlíková.

Víme, že Andrej Babiš je podezříván z toho, že na konkurenty rád „zaklekává“ nebo na ně tlačí nějakým kompromitujícím zjištěním. Asi to tuší i jeho voliči, ale nijak jim to zřejmě nevadí. Jediným efektem kauzy s uniklým e-mailem tak může být, že potenciálně zmobilizuje vládní voliče.

Klíčová otázka zní: Máme se bát případného návratu Andreje Babiše do premiérského křesla? Bude podobně nemilosrdný jako Robert Fico nebo Viktor Orbán, jejichž comebacky se inspiruje?

Nová rubrika od podcasterů z Vlevo dole:

„Nechci Babiše podceňovat, ale přijde mi, že on je tak emotivní, labilní a chaotický, že není schopen zorganizovat tak promyšlené převzetí moci, kdy by měl přesně naplánované budoucí kroky,“ míní Václav Dolejší.

Proč si oba podcasteři tolik libují v opakovaní vulgarismů, které u politiků tolik kritizují? Drží se vzájemně v šachu složkami, které jeden na druhého mají? A kdo má složku na vás? Celou epizodu si pusťte v přehrávači v úvodu!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované