Hlavní obsah

Vlevo dole: Slunce, seno, montovna. Jak to Babiš a Fiala zamýšlí s Českem

Foto: Bontonfilm, Seznam Zprávy

I kdyby se Česko náhodou nestalo hlavní křižovatkou světa, nezoufejme. I skanzen může vydělávat.

Reklama

Článek

Kdyby se Česko měnilo podle toho, kolik modernizačních strategií různé vlády sepsaly, pak už je země inovačním lídrem Evropy, ne-li celého světa. Jen si vzpomeňme na Babišovu strategii po názvem Country for the Future nebo aktuální Fialův plán nazvaný Restart Česka: hlavní křižovatkou Evropy do deseti let.

Poslechněte si aktuální epizodu Vlevo dole:

Všem souvislostem toho, jak nastartovat zaostávající zemi, se věnují političtí reportéři Václav Dolejší a Lucie Stuchlíková v podcastu Vlevo dole.

Zástupci českého byznysu žádají širokou politickou shodu na zásadních reformách v zemi. Chtějí například, aby se rozjela masivní investice do nových bytů a elektráren či energetických, dopravních a datových sítí.

„Podnikatelé varují, že jinak se staneme skanzenem Evropy. Když vidím, jak je tady složité cokoliv prosadit, říkám si, jestli se na vize nevykašlat a raději nevsadit na ten skanzen po vzoru Hoštic. Prostě slunce, seno, montovna. Turisté sem budou ve velkém jezdit, aby si třeba vyzkoušeli placení v hotovosti,“ žertuje Dolejší.

Jakou vizi má Vlevo dole? Uspěl by podcast s kombinací jaderného reaktoru a feminismu? A dokážou kritici vlády prodávat lístky na svá vlastní vystoupení digitálně? Celou epizodu politické talkshow si pusťte v přehrávači v úvodu!

Vlevo dole v Brně

Foto: Jakub Velička, Seznam Zprávy

Podcast roku Vlevo dole vystoupí 29. září v Brně.

Přesně po roce se vracíme do Brna! Tentokrát se na vás Lucie Stuchlíková a Václav Dolejší těší ve velkém sále prostoru CO.LABS. Těšit se můžete na všechno, na co jste z našeho podcastu roku zvyklí: drby a zákulisní informace z politické scény, kontext současného politického dění nebo třeba divoké předpovědi autorů, které se jistě nevyplní. Nebude chybět ani tradiční pivo s autory v kavárně prostoru po skončení akce.

Vstupenky na představení najdete přímo na webu CO.LABS.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované