Hlavní obsah

Vlevo dole: Nerudová dostala politickou lekci

Foto: Seznam Zprávy, Profimedia.cz

Zvládne Nerudová krizovou komunikaci krátce před volbami?

Reklama

Článek

Do voleb zbývá posledních devět dní a dynamika voličských nálad nabírá na obrátkách. V nečekané defenzivě se ocitla Danuše Nerudová, která ještě před Vánoci v preferencích ukázkově rostla.

Jenže se začaly podrobněji probírat její kauzy na univerzitě – ukázalo se, že jednu ze studentek, která se na školu dostala přes zaplacenou agenturu, osobně školila. A Seznam Zprávy upozornily také na to, že univerzita pod vedením Nerudové zadávala zakázky bez soutěže právní kanceláři jejího manžela.

„Vlastně víc než ty kauzy mi vadí, jak se k tomu Danuše Nerudová postavila. Její reakce mi připadají arogantní, neodpovídala novinářům, snažila se to promlčet a k médiím přistupuje až paranoidně. Jako kdyby nebyla schopna kritické sebereflexe,“ říká Václav Dolejší.

Postup Nerudové dává do kontrastu s Petrem Pavlem, který PR problému čelil několik měsíců před ní – to když musel opakovaně vysvětlovat svoji komunistickou minulost.

„Petr Pavel měl možná štěstí, že jeho černý puntík se probíral už na podzim. Přestál to a teď se může soustředit na kampaň. Naproti tomu Nerudovou reputační problémy dohnaly v horké fázi kampaně a můžou zanechat pachuť, která už do voleb nevyprchá,“ komentuje Lucie Stuchlíková.

Jak Monika Babišová snáší beranici místo sexy kostýmu? Kdo nejlíp zvládl nástrahy vánoční kampaně? Jak k tomu všemu přijde Karel Gott? A máte radši kočky, nebo psy?

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované