Hlavní obsah

Vlevo dole: Rakušan podruhé v kotli. Publikum se zhádalo mezi sebou

Foto: Seznam Zprávy, Profimedia.cz

Účastníci setkání Víta Rakušana s občany v Sokolově se tentokrát hádali i mezi sebou.

Reklama

Článek

Po Karviné zamířil Vít Rakušan do Sokolova, do stejného kulturního domu, kde před víc než rokem lákal místní k prezidentským volbám Andrej Babiš. A do kulturáku zavítali s mikrofonem podruhé i podcasteři z Vlevo dole.

Ve srovnání s Karvinou, kde si to s ministrem vnitra přišli vyříkat hlavně odpůrci, do Sokolova dorazili i jeho příznivci. Debata ale díky tomu nebyla o nic méně dramatická, spíš naopak. Rakušanovi kritici vulgárně napadali kohokoli, kdo podle nich nebyl dostatečně kritický.

Poslechněte si reportáž Vlevo dole ze Sokolova:

„Překvapivé pro mě bylo to neochvějné přesvědčení, že každý, kdo nemá stejný názor, je automaticky někým zaplacený nebo nastrčený provokatér. Debatu to celé začalo připomínat až ke konci, kdy nejhlasitější odpůrci seznali, že Rakušana k ničemu nevyprovokují, a sál opustili,“ popisuje své zážitky Lucie Stuchlíková.

Konspirační atmosféru výrazně přiživil jeden z diváků, který před akcí rozdával ostatním otázky, na které se mají ministra vnitra ptát. Šlo například o dotazy na existenci chemtrails nebo ovládání mozků lidí na dálku.

„Lidé se domnívali, že ten člověk patří do týmu Víta Rakušana a že se jim snaží nadiktovat, na co se mají ptát. Nedali si to vymluvit. V podstatě se mu povedlo tím celou akci úplně rozstřelit,“ líčí Václav Dolejší.

S kým jsme nakonec chlapíka s chemtrails načapali? Kde byl Rakušan v debatě silný a kde slabý? A nosí ministr k mikrovlnce alobalovou čepici? Poslechněte si celý reportážní speciál Vlevo dole!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované