Hlavní obsah

Vlevo dole speciál: Je čas zrušit prezidenta?

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Posluchači politické talkshow Seznam Zpráv chtějí o politice vědět všechno. Zejména všechno, co se týká prezidenta.

Reklama

Článek

Potvrdilo se, co už víme delší dobu. Čechy na politice nejvíc zajímá prezident a prezidentská volba. Posluchače podcastu Vlevo dole nevyjímaje – z víc než stovky jejich dotazů se jich nejvíc týkalo právě chystané výměny na Hradě.

Jak je možné, že třicet let po revoluci nejsme schopni vygenerovat kandidáta, který nebyl v KSČ? Uměl by Petr Fiala zachovat poker face, kdyby měl Andreje Babiše oslovovat „pane prezidente“? A o kom dalším se v souvislosti s prezidentskou kandidaturou šeptá v zákulisí?

A otázka nejzásadnější – nebylo by lepší úřad prezidenta rovnou zrušit? „Myslím, že ne, že je dobré zachovat dělbu moci a nedávat vládě pocit neomezených vládců. Díváme se na to příliš optikou Miloše Zemana, ale to se může rychle změnit a vrátit do normálních kolejí,“ myslí si Lucie Stuchlíková.

Najít ale konkurenci proti Andreji Babišovi nebude pro vládní strany lehké. „Jejich voliči nejsou jednotní a také jsou velmi kritičtí. U každého kandidáta hned najdou pět důvodů, proč to nejde,“ dodává Václav Dolejší.

Která strana má nejhorší sjezdy? Jaký nejbizarnější zážitek s politiky autoři podcastu zažili? A jeli by spolu na rodinnou dovolenou? Poslechněte si speciální díl Vlevo dole, který odpoví na všechny vaše otázky!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované