Hlavní obsah

Vlevo dole: „SU jako Superman.“ Muž ze Slezské univerzity má zachránit TOP 09

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Bude Pavel Tuleja mediálně výraznější než Helena Langšádlová?

Článek

Helena Langšádlová ven, Pavel Tuleja dovnitř. Autoři podcastu Vlevo dole se zašli podívat, jak se mění ministr pro vědu a výzkum.

V minulém díle Vlevo dole zaznělo, že jestli TOP 09 hodlá ministerskou rošádu přetavit ve vyšší preference, musí přijít s nějakou superstar. Je takovou superstar Pavel Tuleja, třiapadesátiletý akademik z Moravskoslezského kraje?

Poslechněte si čerstvou epizodu podcastu:

Prý zkusí být dokonce Superman. „Slezská univerzita, kde jsem prorektorem, má zkratku SU, to je trochu jako Superman,“ vtipkoval před novináři muž, od jehož nástupu si TOP 09 slibuje větší viditelnost.

„Po premiérovi a ministru školství to už bude třetí bývalý univerzitní rektor ve vládě. Asi po ODS a Starostech už i TOP 09 věří, ze její preference zvedne akademik,“ říká Václav Dolejší.

Na první dojem nezapůsobil bývalý rektor a ekonom úplně špatně, přirozený mediální talent ale zřejmě nebude. „Překvapilo mě, že TOP 09 nedokázala konkrétně odpovědět na otázku, jak se zlepší komunikace. Přitom to je základní důvod celé výměny, takže se ty dotazy daly očekávat,“ dodává Lucie Stuchlíková.

Dostihne Václava Dolejšího pomsta Heleny Langšádlové? Jakou odpovědí si to nový ministr zavařil u Vlevo dole? A jak moc inovativní je tření liščího ohonu o ebonitovou tyč? Pusťte si aktuální Reaktor Vlevo dole!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Doporučované