Hlavní obsah

Vlevo dole: Kancléřka přecenila svůj vliv

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Kancléřka Jana Vohralíková vydržela na Hradě rok.

Reklama

Článek

Přesně před rokem panovala euforie po zvolení Petra Pavla prezidentem. Místo oslav vítězství nad Andrejem Babišem nebo bilance úspěchů v zahraniční politice se ale pořád dokola řeší totéž: chaos v prezidentské kanceláři.

Další epizodou nekonečného seriálu je vyhazov samotné šéfky kanceláře Jany Vohralíkové. Aktuální dění na Pražském hradě rozebírá Reaktor podcastu Vlevo dole.

Poslechněte si aktuální Reaktor:

„Paní kancléřka se nejenže dost nevybíravě chovala k podřízeným, které si neoblíbila, ale především přecenila svůj vliv, když se postupně snažila odstavit od prezidenta klíčového poradce Petra Koláře. Trest přišel rychle,“ říká Václav Dolejší.

Ačkoliv jde o zádrhely v chodu úřadu, které by nás jinak nemusely zajímat, opakované personální rošády poškozují obraz prezidenta Pavla.

„Trvá to dlouhé měsíce a už to prostě vypadá, že prezident, bývalý voják, není schopný zavelet, zjednat si ve své kanceláři pořádek a říci, co chce. Pak to budí dojem, že o klíčových personáliích rozhoduje někdo zvenčí,“ komentuje v epizodě Lucie Stuchlíková.

Podcasteři také glosují páteční (ne)rozhodnutí u lidovců, kteří podrželi svého šéfa Mariana Jurečku ve funkci.

Mají lidovci „popravit“ svého stranického šéfa hned, nebo až po volbách? Měli by mířit spíš na mladší voliče? A chodili vůbec do tanečních?

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované