Hlavní obsah

Vlevo dole: Zeman se probudil z hibernace a zkouší rozklížit vládu

Foto: Profimedia.cz

Co kuje Miloš Zeman? Téma pro Reaktor politického podcastu Vlevo dole.

Reklama

Článek

Prezident Miloš Zeman se po měsících hibernace probudil a začal dávat rozhovory a projevy jako na běžícím pásu. Reportéři Václav Dolejší a Lucie Stuchlíková je všechny přečetli a poslechli, takže vy už nemusíte.

„Všechny ty rozhovory spojuje jedna věc – je z nich patrné, že Miloš Zeman zkouší rozklížit vládu. Opakovaně zmiňuje, jak si váží Petra Fialy, ale obratem šije do jeho koaličních partnerů – do Starostů a nezávislých nebo do ministrů TOP 09 a Pirátů,“ myslí si Lucie Stuchlíková.

Na vládě jako celku nenechal prezident nit suchou – chytila se podle něj do pasti pravicové ideologie, která jí neumožňuje pomoct lidem v ekonomických problémech.

Václava Dolejšího zaujalo, že v rozhovoru pro Parlamentní listy zmiňuje možnost generální stávky.

Poslechněte si další díl podcastu

„Ta prý může být součástí společenského tlaku, který povede k předčasným volbám. Působí to na mě tak, že Miloš Zeman se chce pokusit o svůj poslední úřednický kabinet,“ myslí si Dolejší.

Bude letos výlet na člunu? Kolik televizních programů povolil hlavě státu kancléř Mynář? A je Pavel Blažek ministr, nebo pošťák?

Poslechněte si celý Reaktor v přehrávači v úvodu článku.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované