Hlavní obsah

Vlevo dole: O čem sní Babiš? Jak z Hradu řídí premiérku Schillerovou

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Chtěl by být Andrej Babiš raději premiérem, nebo prezidentem? A jakou roli bude hrát Alena Schillerová?

Reklama

Článek

Blíží se léto, vyměnili jsme jednoho ministra a teď nás čeká politická okurková sezóna. (Snad jsme to nezakřikli.) Čas na tradiční otázkový díl politického podcastu Vlevo dole.

Nejblíž jsou sice komunální a senátní volby, ale posluchači se nejčastěji ptají na ty prezidentské. Padla i zásadní otázka, co by se dělo, kdyby nastaly předčasné volby: Chtěl by být Babiš raději prezidentem, nebo premiérem?

„To asi záleží na tom, jak velkou motivaci u Andreje Babiše hraje touha získat imunitu. Jeho nátuře obecně víc odpovídá premiér. Ale ideální varianta by mohla být řídit z Hradu premiérku Alenu Schillerovou,“ myslí si Lucie Stuchlíková.

A co se bude dít, až odejde Miloš Zeman z Hradu? Skončí „vlekař a pumpař“ – tedy kancléř Vratislav Mynář a poradce Martin Nejedlý – ve vězení? ptá se další posluchač. „No tak mezi politiky se říká, že vlekař ano, pumpař ne,“ glosuje Václav Dolejší.

Kolik piv vypije Václav na průměrné akci Vlevo dole? Polepší se Lucie a nebude už tak zlá na muže? A je lepší vanilková, nebo jahodová zmrzlina?

Pusťte si speciální otázkový díl v přehrávači v úvodu článku.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované