Hlavní obsah

Zpráva EK o Babišově střetu zájmů a další stát USA zpřísňuje zákon o potratech

Večerní zprávy 31. května 2019.Video: Redakce Seznam, Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

01:10 Blok o auditu EK, podle kterého je Babiš ve střetu zájmů

V Česku už je zpráva Evropské komise o dotacích pro holding Agrofert. Podle dokumentu, na který se čekalo několik měsíců, je premiér Andrej Babiš ve střetu zájmů. A to kvůli tomu, že stále má vazby na podniky, které dříve vlastnil. Česku tak reálně hrozí, že bude muset vrátit veškeré dotace přidělené Agrofertu od února 2017. O možném střetu zájmů Andreje Babiše se mluví od chvíle, co vstoupil do politiky. Během let získaly firmy spadající pod holding na dotacích miliardy korun.

11:27 Benešová promluvila o plánech, jak řešit přeplněné věznice

Větší využívání peněžitých trestů nebo elektronických náramků – to by v Česku mohlo pomoct přeplněným věznicím. Na plánech do budoucna se dnes shodla ministryně spravedlnosti Marie Benešová a nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman. V létě by také měla být hotová speciální zpráva, která by měla řešit i případnou změnu podmínek pro podmínečné propouštění. A pracují i na plánech – jak zeštíhlit justici.

12:47 Oběti sexuálního násilí v církvi dostávají odškodnění. Od organizace, se kterou Duka odmítá spolupráci

V Česku dostaly první oběti sexuálního násilí v církvi finanční odškodnění. To jim umožní zajistit si účinnou psychologickou péči nebo právní služby. Odškodnění obětem poskytuje organizace Pro čistou církev, kterou založil odvolaný církevní soudce Jan Rozek.

14:40 Další stát USA zpřísňuje zákon o potratech. Tažení proti interrupcím míří k Nejvyššímu soudu

Další zákaz potratů ve Spojených státech. Tentokrát ve státě Louisiana. Tamní zákonodárný sbor schválil přísný zákon, který interrupce zakazuje od chvíle, kdy je znatelný tlukot srdce plodu – to může být už v šestém týdnu.

Reklama

Doporučované