Hlavní obsah

Auto najelo v Londýně do lidí. Dopravní nehoda, tvrdí policie

Omlouváme se, toto video již není k dispoziciVideo: Seznam Zprávy

 

Reklama

Britská policie vyšetřuje sobotní incident v centru Londýna jako dopravní nehodu, ne jako teroristický útok. Osobní auto najelo na chodník a zranilo několik lidí. Nikdo není v ohrožení života.

Článek

Celkem 11 lidí utrpělo zranění při incidentu u Přírodopisného muzea v Londýně. V sobotu odpoledne tam najelo auto na chodník a narazilo do několika chodců. Většinou jde o poranění nohou a hlavy. Devět lidí odvezli záchranáři do nemocnice.

Podle vyjádření policie se nejedná o teroristický útok, ale o dopravní nehodu. Okolnosti toho, co se stalo, se stále vyšetřují. Na internetu se nicméně objevily záběry, na kterých je vidět, jak muži zákona zadržují jednoho muže.

„Viděla jsem stát auto napříč v silnici. Viděla jsem dav, který stál kolem jednoho nebo dvou lidí (ležících) na chodníku,“ popsala reportérka BBC Chloe Haywardová.

O případu informovalo na svém Twitteru i Přírodopisné muzeum:

Podle reportérky BBC se na místo sjela policejní auta a dorazili i ozbrojení policisté. Oblast monitoroval také policejní vrtulník. „Vidím sanitku, dovnitř nakládali nějakého člověka, ale není zřejmé, jak vážně je zraněný,” uvedla krátce po incidentu.

Protože auto najelo mezi chodce v turisticky rušné oblasti, mnoho lidí se obávalo, že došlo k dalšímu teroristickému útoku, kterých Británie v poslední době zažila několik. Naposledy v Londýně 15. září explodovala ve vagonu metra podomácku vyrobená nálož. Výbuch zranil 30 lidí.

V červnu pak došlo k útoku na London Bridge, kdy dodávka najela do lidí. Tři muži poté napadli kolemjdoucí noži. Policie útočníky zneškodnila. Ti však zranili 48 lidí a 11 zabili. Tento útok přišel krátce po incidentu v Manchesteru, kde se útočník odpálil na koncertu zpěvačky Ariany Grande.

V Británii platí druhý nejvyšší stupeň ohrožení. Ten znamená velkou pravděpodobnost útoku.

Záběry z místa incidentu z živého přenosu agentury AP.

Reklama

Související témata:

Doporučované