Hlavní obsah

Automobilka Ford chystá debut Mustangu na elektřinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Už v pondělí automobilka Ford odhalí svůj nový elektromobil.Video: Karolína Štuková

 

Po řadě náznaků, kterými automobilka Ford dráždila své fanoušky, je konečně jasno. Americký výrobce už za tři dny představí nový vůz, který se inspiroval legendárním Mustangem.

Článek

Ačkoliv u rýsovacích prken se designéři drželi od původních křivek vozidel Mustang poměrně daleko, přesto novinka jméno nezkrotného koně ponese – Mustang Mach-E. Podle slov vedení firmy se vůz zařadí mezi „nejnovější členy rodiny Mustang“.

Očekávaný debut nového Mustangu proběhne jen několik dní před začátkem autosalonu v Los Angeles. Premiéra vozidla současně spustí předběžné objednávky v zavádějící sérii First Edition v Evropě a USA. Cena zálohy na automobil zatím nebyla zveřejněna.

Ford láká potenciální zákazníky na ikonické logo chromovaného koně a elektrický pohon, proto E na konci jména. Mělo by jít o vůz kombinující prvky oblíbených SUV a pony car s typicky prodlouženou přídí.

Popularita elektromobility roste

Ford není jedinou automobilkou, která se pustila do výroby čistě elektrických a „zelenějších” modelů. Své úplně první auto s čistě elektrickým pohonem, se kterým má v plánu jít na trh, už představila třeba japonská Mazda.

Pokud jde ale o Ford, pro americký trh už uniklo několik informací. Jednou z nich například je, že Mustang Mach-E bude v nabídce s pohonem zadních či všech kol. V případě baterie s větší kapacitou a vyšším pohonem zadních kol by nové SUV mělo mít dojezd kolem 480 kilometrů. Je však třeba dodat, že pro evropský trh může být vůz nabízen s určitými rozdíly.

Na další parametry a informace si však automobiloví fanoušci budou muset ještě počkat.

Doporučované