Hlavní obsah

Babiš zaplatil za „umlčený" inzerát ve svých médiích přes milion korun

Částka za „umlčené" inzeráty se objevila na transparentním účtu hnutí ANO.Video: Kamila Bejlková

 

Reklama

Andrej Babiš sdělil národu, že se ho někdo snaží umlčet. V médiích Mafry ho to stálo přes milion, další statisíce jinde.

Článek

1,2 milionu korun stály hnutí ANO Andreje Babiše inzeráty s přelepenými ústy v době vládní krize, které vyšly v deníku Mladá fronta Dnes, Lidových novinách a dalších denících z vydavatelství Mafra.

Částka za inzeráty zveřejněné 3. května se objevila na transparentním účtu hnutí ANO. Mafra patří do koncernu Agrofert, který má Babiš momentálně převedený do svěřenského fondu. Dalších 419 tisíc korun stál totožný inzerát v Deníku vydavatelství VLM.

Inzerát hnutí ANO vyrobilo v reakci na zákulisní informace, že premiér Bohuslav Sobotka oznámí odvolání Andreje Babiše. Původně se měl vztahovat k tomu, že ČSSD chce Babiše umlčet.

Premiér však nečekaně oznámil demisi celé vlády (aby se později vrátil znovu k odvolání Andreje Babiše). Hnutí tak muselo již zadaný inzerát narychlo předělávat.

Výdaje hnutí zadalo novinám hned první den, kdy se začal počítat maximální 90milionový limit na kampaň. Hnutí ANO původně počítalo s tím, že prezident volby vyhlásí až později a že tento inzerát, stejně jako rozjetá kampaň Vize 2035, se do limitu ještě počítat nebude.

Reklama

Doporučované