Hlavní obsah

Babišovi se nelíbí hysterie, pokojíček vyzdobený fotkami Miloše Zemana a lákavé jogurty

Den očima Šárky Kabátové.Video: Tomáš Dušek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Přehled nejzajímavějších zpráv, které byste si neměli ve středu 25. září nechat ujít.

Článek

Českého premiéra Andreje Babiše rozezlila údajná agresivita a hysterie ekologické aktivistky Grety Thunbergové. Má za to, že spousta lidí zase nebude řešit klima jako spíše šestnáctiletou Švédku, která podle něj polarizuje společnost. A také mu prý vadí ta její paušalizace. Nápodobně, pane premiére.

Asociace ředitelů gymnázií touží po vyšších platech učitelů. Z toho důvodu vyzvala vládu k přijetí usnesení, podle kterého by učitelé měli každý rok pobírat plat ve výši 130 procent průměrné mzdy v Česku. Snad bude mít ministr Plaga komu přidávat – vzhledem k tomu, že stále chybí tisíce učitelů.

Internet pohltila další podivná zábava, kterou teď následují i významné české instituce. Jde o takzvanou Tetris challenge, která spočívá v tom, že se kvůli účelům fotografování vyskládá veškeré potřebné vybavení týmu na zem. Hezké, přitom taková blbost…

Prezidentův mluvčí navštívil největšího fanouška Miloše Zemana. Ne sebe. Ale mladíka Pavla Kočiše. Ten má ve svém pokoji neuvěřitelných 10 087 obrázků s prezidentem. Počtem vylepených fotografií s hlavou státu se pochlubil na Facebooku. My gratulujeme a přejeme co nejklidnější spaní!

A vůbec nejdůležitější zpráva na závěr. Připravte se. Česká distribuční přišla s tím, že na titulních stranách letáků supermarketů a obchodů s potravinami se nově objevují hlavně jogurty. Obchody přitom vždycky sázely na propagaci zejména kuřecího masa. Dobré je, že pivo zůstává na druhém místě.

Reklama

Doporučované