Hlavní obsah

Babišovo hnutí připravuje návrat první dámy ANO i na magistrát. A šéf není proti

Radmila Kleslová se vrací do politiky. Kde všude ji můžeme vidět?Video: Radek Nohl, Seznam Zprávy

 

Reklama

Radmila Kleslová by měla kandidovat nejen v Praze 10. Její jméno by se mělo objevit i na kandidátce na pražský magistrát.

Článek

Advokátka a významná členka ANO Radmila Kleslová před dvěma roky zažila po výstupu na politický vrchol pád, po kterém se stáhla do ústraní. Opustila křeslo starostky na Praze 10 a místopředsedkyně hnutí současného premiéra Andreje Babiše.

ČEZ, České dráhy nebo pražské městské firmy s ní ukončily smlouvy, díky kterým inkasovala stovky tisíc měsíčně. A přišla také o výrazný vliv v pražském zastupitelstvu, kde ji řada politiků z ANO naslouchala.

Teď se v zákulisí Babišova hnutí připravuje návrat někdejší první dámy hnutí ANO. Kleslová má být totiž nejen na druhém místě kandidátky v Praze 10.

Seznam zjistil, že má kandidovat také na pražský magistrát.

I hnutí ANO zjistilo, že bez trafik to nejde: 

Video: Slonková, Seznam Zprávy

Pro hnutí ANO jde v Praze o nejdůležitější kandidátku a její podobu už schválilo krajské vedení. Jméno Radmily Kleslové na ní sice není, ale to podle informací Seznamu nic neznamená.

„Na kandidátce schválené krajským sněmem zástupce oblastní organizace Prahy 10 není,“ řekl předseda pražského ANO Jan Říčař.

Dodal však, že kdo bude za Babišovo hnutí kandidovat, může ještě změnit celostátní výbor.

Ten bude rozhodovat už příští týden. A jak říkají zdroje Seznamu, právě výbor složený ze špiček hnutí ANO by měl Kleslovou na kandidátku dopsat.

Očistila se, říká Babiš

Takový návrat by nebyl možný, pokud by s ním nesouhlasil šéf Andrej Babiš. Ten se už nechal slyšet, že mu kandidatura Kleslové nevadí.

„Ona se očistila a já osobně s ní určitě nemám problém,“ prohlásil Babiš v pondělí na dotaz novinářů.

Tím očištěním myslí Babiš fakt, že policie řešila v souvislosti s Kleslovou trestní oznámení kvůli jejím odměnám od státních firem. Z ničeho nakonec obviněna nebyla.

Uvnitř ANO má Kleslová ale ještě řadu kritiků. A ti si její návrat nepřejí a mohou doplnění jejího jména na kandidátku zabránit.

Je to naopak právě Babiš, jak řekli Seznamu lidé z ANO, kdo návrat Kleslové uvnitř ANO podporuje. S jejím jménem nemají problém ani někteří další lidé, kteří chtějí za hnutí na pražský magistrát kandidovat.

Třeba Marcela Plesníková, která má být na třetím místě. Ta říká, že Praha 10 - tedy druhá největší městská část – by měla mít svého člověka na kandidátce.

Lídrem se místo primátorky Adriany Krnáčová má stát poslanec ANO Patrik Nacher. Ten pak uvádí, že o kandidatuře Kleslové na pražský magistrát neví. „Než kandidátku schválí výbor hnutí, jsou to spekulace, které nás mohou poškodit,“ dodal Nacher.

Reklama

Doporučované