Hlavní obsah

Bílý dům prý urychlil přípravu na útok proti KLDR, diplomacie nefunguje

Cílem USA je zastavit jaderný a raketový program KLDR (video: AP).

 

Reklama

Cílem je zastavit severokorejský jaderný a raketový program. Uvedl to britský list The Daily Telegraph s odvoláním na anonymní zdroje ve vládě a v bezpečnostních složkách USA.

Článek

Bílý dům dramaticky rozšířil přípravu na vojenský útok proti Severní Koreji. Obává se, že pouze diplomacie nefunguje. Uvedl to na svém webu britský list The Daily Telegraph s odvoláním na anonymní zdroje ve vládě a v bezpečnostních složkách USA.

„Pentagon se snaží nalézt řešení, které by umožnilo dát Severokorejcům přes prsty, varovat je a ukázat, že nežertujeme,” řekl listu bývalý americký vládní činitel obeznámený se situací. Cílem USA je zastavit jaderný a raketový program KLDR.

Jednou z možností, jak toho dosáhnout, je zničení odpalovací rampy ještě dřív, než z ní může odstartovat další raketa. Dalším cílem amerického útoku mohou být zbrojní sklady, napsal The Daily Telegraph.

Pchjongjang uskutečnil zatím poslední test balistické rakety koncem listopadu. Raketa, která doletěla do vzdálenosti 950 kilometrů, by podle expertů mohla být schopna zasáhnout celé území Spojených států.

Reklama

Doporučované