Hlavní obsah

Boxer políbil reportérku a dostal distanc

Boxer v pozápasovém rozhovoru políbil reportérku.Video: Reuters

 

Reklama

Boxer těžké váhy Kubrat Pulev v pozápasovém rozhovoru políbil reportérku, která ho za údajně „nucený“ čin zažalovala. Podle boxera je žena jeho známá a políbil ji z radosti. To ale žurnalistka popírá, údajně šlo o sexuální obtěžování. Nyní v Kalifornii bulharského boxera suspendovali.

Článek

Před kalifornskou sportovní komisi se postaví bulharský boxer Kubrat Pulev. Pokud neprokáže, že se bude v budoucnu řídit etickými principy, nemůže v zemi boxovat. V Kalifornii mu pozastavili činnost poté, co údajně nuceně políbil reportérku během pozápasového rozhovoru.

Celý incident se odehrál po sobotním zápase, kdy reportérka serveru Vegas Sports Daily Jennifer Ravalová vedla s Pulevem rozhovor. Boxer v sobotu zvítězil nad rumunským protějškem Bogdanem Dinuem. Na internetu se poté objevilo video, na kterém je vidět, že v závěru rozhovoru Pulev reportérku nečekaně políbí a odejde. Ravalová čin nijak nekomentovala a po polibku se tvářila spíše překvapeně než pohoršeně.

Později se ale reportérka rozhodla jednat jinak, najala si právničku Glorii Allredovou a boxera zažalovala. To, jak boxer jednal, bylo údajně „nevítané a nezákonné“, uvedla právnička. Ravalová označila boxerův čin za „nechutný“ a podle jejích slov ji ponížil.

Ve čtvrtek také reportérka svolala tiskovou konferenci, na které se objevila i s právničkou. Ta je známá především řešením kauz týkajících se sexuálního obtěžování a zneužívání, často v rámci kontroverzních případů. Obhajovala například ženy, které žalovaly amerického prezidenta Donalda Trumpa nebo golfistu Tigera Woodse. „Požadujeme po sportovní komisi státu Kalifornie, aby panu Pulevovi byla zrušena boxerská licence. Řešíme, zda budeme celou záležitost řešit také u civilního soudu,“ uvedla za svou klientku Allredová.

„Uprostřed rozhovoru mi popadl obličej a políbil mě. Byla jsem okamžitě v šoku a v rozpacích, nevěděla jsem, jak zareagovat,“ uvedla Jennifer Ravalová. „Potom jsem šla ke stolu, abych si odložila své věci do kabelky. On popadl můj zadek a stiskl ho oběma rukama. Pak odešel, aniž by mi něco řekl, a smál se,“ popsala situaci žena.

Pulev poté na Twitteru prohlásil, že reportérka je jeho kamarádka a políbil ji, jelikož měl radost z vyhraného zápasu. „Na videu po našem polibku jsme se oba smáli a poděkovali si. Opravdu nic víc v tom není,“ hájil se boxer.

Známost však novinářka popřela. Podle ní se poprvé potkali na předzápasovém rozhovoru den před incidentem.

Na tiskové konferenci pak právnička reportérky Gloria Allredová řekla mimo jiné to, že i v případě, že by žena boxera znala, stále by se musel zeptat, a to podle ní jasně neudělal. „Myslím, že to lze považovat za sexuální obtěžování,“ prohlásila právnička.

Boxer se tak musí dostavit před sportovní komisi státu Kalifornie, která uvedla, že incident „bere velmi vážně“. „Než mu bude navrácena licence v Kalifornii, musí se boxer Kubrat Pulev objevit před komisí a prokázat, že se bude řídit principem respektu,“ stojí v prohlášení komise.

Boxer se zatím k případu zatím více nevyjádřil.

Reklama

Související témata:

Doporučované