Hlavní obsah

Británie truchlí, o půlnoci kvůli útoku v Manchesteru zhasne Eiffelova věž i Koloseum

Lidé přišli uctít památku obětí teroristického útoku v Manchesteru.

 

Reklama

Na pietní shromáždění v Manchesteru přišly tisíce lidí.

Článek

Lidé v řadě světových metropolí se rozhodli dát najevo solidaritu s Velkou Británií, kde v pondělí večer došlo k teroristickému útoku. K uctění památky 22 obětí v úterý o půlnoci zhasnou svá světla jedny z nejznámějších evropských památek - pařížská Eiffelova věž nebo římské Koloseum.

Video: Jak vypadala situace v ulicích Manchesteru krátce po útoku?

Útok v britském Manchesteru.

V Paříži se ocitne ve tmě i věž na Montparnassu. Na rozdíl od Eiffelovy věže, která zhasla už při dřívějších teroristických útocích, zůstane neosvětlena poprvé.

V Římě kromě Kolosea nebude osvětlena také slavná barokní fontána di Trevi a městská radnice.

V úterý večer se konaly pietní akce v mnoha městech po celém světě. Nejvíce lidí se přišlo s oběťmi teroristického útoku rozloučit přímo v Manchesteru, kde se útok odehrál. Na náměstí svatého Alberta dorazily tisíce lidí. Nosily květiny a spousta z nich přinesla i vytištěný nápis I love Manchester (Miluji Manchester), kterým vyjádřila svou soustrast.

Na záběry z pietní akce v Manchesteru se podívejte ve videu v úvodu tohoto článku.

Teroristický útok zasáhl multifunkční halu, kde právě měla koncert americká zpěvačka Ariana Grande. Sebevražedný útočník původem z Libye zabil 22 lidí a nejméně 59 dalších zranil. K útoku se přihlásil Islámský stát.

Reklama

Doporučované