Hlavní obsah

Brněnský dopravní podnik představí lidem své areály pomocí videí

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Zájemci o veřejnou dopravu nahlédnou v příštím roce do všech areálů brněnského dopravního podniku (DPMB).

Článek

Městská firma na svém novém webu prohlidky.dpmb.cz postupně zveřejní 50 videí z různých pracovišť od vozoven přes dispečinky až po měnírny elektrického napětí. Nápad natočit videa souvisí s koronavirovou pandemií, kvůli které jsou omezené možnosti shromažďování. Pomocí nich lze v prostorách podniku strávit celé hodiny zcela bezpečně, uvedla dnes v tiskové zprávě jeho mluvčí Hana Tomaštíková.

Jako atraktivní a návštěvnicky oblíbená místa vnímá areály dopravního podniku primátorka města Markéta Vaňková (ODS). „V dnešní složité době do nich lze alespoň prostřednictvím těchto video prohlídek nahlédnout, poznat zákulisí provozu městské hromadné dopravy a místa, o kterých lidé možná ani netušili, že existují,“ řekla.

Na nových webových stránkách dopravní podnik během roku zveřejní nejen videa, ale i zajímavosti z jeho činnosti nebo historie. „Vozovna v Pisárkách například dříve sloužila jako stáj, poté depo pro lokomotivy a dnes zde nocují tramvaje. Měnírna v Králově Poli zase dříve bývala malou vozovnou,“ uvedl generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Ke každému místu zájemci na webu najdou jedno sestříhané hlavní video z interiérů i exteriérů a pak tři další pro fajnšmekry, která se areálu věnují podrobněji. Rok otevřených dveří, jak projekt podnik nazval, prozatím nahradí pozastavené pravidelné exkurze, které se konaly každý měsíc na různých pracovištích. Na stránkách se každý měsíc objeví jedna až dvě prohlídky. Na záběry z nové haly denního ošetření a očisty v Pisárkách a z místní vozovny se mohou lidé těšit už na Nový rok. Videa začal podnik pomocí dronu pořizovat v říjnu letošního roku a bude v tom pokračovat do poloviny roku 2021.

Reklama

Doporučované